Dróntechnológia

Látványos showelemekért fogott össze a Parrot és a Dronisos

Nemrég bejelentették, hogy a világ egyik vezető dróngyártója, a Parrot és a drónos showelemekre specializálódott Dronisos bővítik a stratégiai együttműködésüket, amitől elsősorban azt várják, hogy a drónrepülések automatizálásában új alkalmazási lehetőségeket tárnak fel.

A Dronisos eddigi munkáiból kiemelendő a módosított Parrot Bebop és Mambo, amelyek speciális, fényekkel, hardverrel és szoftverrel rendelkező drónok, és kifejezetten a showműsorokban való fellépést szolgálják. Fényjátékaik olyan ügyfeleknél jelentek meg, mint a Lancôme, a Peugeot, a FIFA és az Oreo.

A cégek partnerként 2016-ban, a Parrot Bebop drónrendszer bemutatásával kezdték meg az együttműködést, a közelmúltban pedig közösen megdöntötték a világrekordot, amikor a Dronisos beltéren 200 Bebop-ot reptetett egyidejűleg egy olaszországi bemutatón. A Parrot legújabb ANAFI drónja – a cég állítása szerint – kompakt méretének, a csendes repülésnek és a biztonságnak köszönhetően új lehetőségeket kínál a repülés automatizálásának és szinkronizálásának elősegítésében.

A Parrothoz hasonlóan francia hátterű Dronisos társalapítója, Jean-Dominique Lauwereins úgy nyilatkozott a Parrotról: „Álompartner, akik segítenek az elképzelt látványvilág valóra váltásában, hála a technológiájuknak és a művészet iránti elkötelezettségüknek. A Parrot ANAFI drónplatformja insprálta és látta el eszközökkel a csapatunkat, hogy túlléphessünk a határainkon, és új szintre emeljük a drónokkal való rajzolás képességét, hiszen az ANAFI kicsi mérete megelőzi a fizikai sérüléseket, a rendkívül biztonságos kapcsolat pedig az autonóm repülések biztonságát szavatolja a potenciális hekkerekkel szemben.”

A fenti videóban látható látványos felvétel is a két partnercég együttműködésének eredményeként jött létre.

Forrás: Parrot

Szólj hozzá