Hírek

Dróngyártás és drónvédelem – új holdingvállalatot hoz létre a 4iG Nyrt.

A 4iG Nyrt. új holdingvállalatot alapít 4iG Űr és Technológiai Zrt. néven, amelynek főbb piaci területe lesz az űripar- és műholdfejlesztés, dróngyártás és drónvédelem, valamint a védelmi digitalizáció – közölte a 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján 2024. május 2-án.

4iG Irodahaz Montevideo

A közlemény szerint az alapítást követően a társaság az űripari és technológiai vállalatainak üzletrészeit a 100 százalékos tulajdonú leányvállalatába, a 4iG Űr és Technológiai Zrt.-be apportálja.

Arra is kitértek, hogy a 4iG Űr és Technológiai Zrt. alapításával egy időben a 4iG nem kötelező érvényű előzetes megállapodást köt a REMRED Technológia Fejlesztő Zrt. 45 százalékos részesedésének megszerzéséről, ami tőkeemelés útján kerül az alapítást követően a 4iG Űr és Technológiai Zrt. érdekeltségébe.

4iG protar 04 scaled

Mint emlékezetes 2023-ban mutatták be a világviszonylatban is különleges, sugárhajtású kifejezetten katonai alkalmazásra kifejlesztett ProTAR drón. A védelmi célú, merev szárnyas drón a magyar hadsereg légvédelmi képességének fejlesztésére hivatott. Az akár 500 km/órával kötelékben is repülni képes drónnal valós körülmények között szimulálhatóak a támadó repülőgépek.

A merev szárnyú, 65 kilogramm felszállótömegű, sugárhajtású drón fejlesztését a magyar Rotors & Cams Zrt. végezte, amely szintén az 4iG Csoport tagja.

A ProTAR nyilvános tesztrepüléséről itt olvashat a go2fly.hu weboldalon.

A budapesti székhelyű 4iG Nyrt. Magyarország vezető informatikai rendszerintegrátor vállalata, amely emellett jelentős érdekeltségekkel rendelkezik a hazai és a régiós infokommunikációs piacokon. A társaság több mint 27 éve van jelen az iparágfüggetlen innovatív informatikai technológiák piacán. A vállalat folyamatosan bővíti szolgáltatásait és portfólióját, hogy megfeleljen az infokommunikációs piac változásainak és igényeinek. A csoport közel 6.200 munkavállalót foglalkoztat. A 4iG széles spektrumú megoldásszállítóként jelentős érdekeltségekkel rendelkezik az informatika mellett a telekommunikáció, a műholdas távközlés, és a távközlési infrastruktúra-fejlesztés területein is. A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalat célja, hogy meghatározó piaci pozíciót építsen ki az infokommunikációs szolgáltatások széles területén Magyarországon, valamint a közép-kelet-európai és nyugat-balkáni régiókban.

 

Szólj hozzá