Hírek

Szívszorító videó a frontvonalból: orosz katona könyörög az életéért egy drón kamerájába

Az orosz-ukrán front mindennapjaiból döbbenetes jelenet került fel a Twitterre. A hónapok óta ostromlott Bahmutnál, az orosz vonalak fölött felderítést végző ukrán drónnak kézmozdulatokkal jelez egy orosz katona, hogy ne dobjanak rá bombát, mert meg akarja adni magát – írta meg a Blikk.

Az orosz-ukrán front mindennapjaiból döbbenetes jelenet került fel a Twitterre. A hónapok óta ostromlott Bahmutnál, az orosz vonalak fölött felderítést végző ukrán drónnak kézmozdulatokkal jelez egy orosz katona, hogy ne dobjanak rá bombát, mert meg akarja adni magát. Az ukrán drónkezelő csapat egy másik drónkopterrel ledobott neki egy üzenetet, amelyben az állt, hogy rendben, adja meg magát és kövesse a drónt! A katona ezután elindul arra, amerre a kis drón utat mutat neki. Halottakkal teli lövészárokban botorkál, rajta kívül nincs a közelben élő ember. Vélhetően csak ő maradhatott életben az egységéből. Úgy tűnik, mintha távolabbról saját orosz egységének katonái viszont tűz alá vennék. Azt nem látni, hogy honnan lőnek rá, de azt igen, hogy megsebesül és egyre nehezebben tud csak mozogni. “Anyutin Ruszlan Nyikolajevics vagyok, az orosz hadsereg katonája. Ma egy drón megmentette az életem,” mondta a kamerába később a fogságban

„Csapatunk küldött neki egy cetlit, amelyben arra kértük, hogy adja meg magát és kövessen a drónt. Beleegyezett, bár „társai” a hátába lőttek” – mondta egy ukrán drónparancsnok, aki megosztotta a videót a Telegramon.

Mihajlo Fedorov ukrán miniszterelnök-helyettes megerősítette, hogy az orosz katonát őrizetbe vették. Gyalogosok és felderítők egészen az ukrán állásokig kísérték.

Tavaly novemberben adtak hírt először arról, hogy drónt használtak megadási eszközként és propagandavideókat is közzé tettek arról, hogyan adhatják át magukat az oroszok a drónkezelőknek.

Hozzászólások

  • Ilyen hülyeséget én még életemben nem hallottam! 🤣🤣🤣🤣

    • Ez egyáltalán nem vicces, mások veszélybe vannak, te meg ott ülsz otthon és pihensz és éled a jó világodat! 😡😡😡😡😡😡😡

Szólj hozzá