Dróntechnológia Hírek

Avy: új akkumulátortechnológia

Az Avy, az amszterdami székhelyű elektromos repülőgépeket gyártó cég bejelentette drónok képességeinek jelentős fejlesztését érte el a Tulip Tech akkumulátor fejlesztő részlegével együttműködve. Az új akkumulátorral az Avy drónjai majdnem kétszer olyan hosszú ideig repülhetnek mint korábban. A legújabb innovációt, amelyet „okos akkumulátorként” jellemeznek, beépítették az Avy jelenlegi drón kínálatába, amely 80%-ról 100%-ra növelte a repülési időt, és ez immár 1,5–2 órás időtartamot jelent.  Ez a fejlesztés jelentősen megerősíti az Avy drónok létjogosultságát a segélyszolgálatoknak nyújtott támogatásban.

Avy logo with slogan 2020

Az Avy drónjait széles körben használják a holland rendőrség, a tűzoltóság és különböző uniós egészségügyi logisztikai szolgáltatók.

A jobb teljesítmény az új akkumulátor fejlett felügyeleti rendszerének és a hosszú élettartamnak köszönhető, amely magában foglalja a fokozott fenntarthatósági lábnyomot is. Az akkumulátor új generációs cellatechnológiát és fejlett akkumulátor-kezelő rendszert (BMS) tartalmaz. „Az új akkumulátor lenyűgöző, 35 Ah kapacitással büszkélkedhet”, és kvázi szilárdtest cellás architektúrát alkalmaz, ami növeli a biztonságot és akár 1000 ciklusra növeli az akkumulátor várható élettartamát.

A Tulip akkumulátorával felszerelt új Avy Aera drón 2024 negyedik negyedévétől lesz elérhető, ami jelentős előrelépést ígér a kritikus közszolgáltatási feladatok ellátásában.

Szólj hozzá