Dróntechnológia Hírek

India: ásványkutató drónt fejlesztett

Az indiai Marut Drones dróntechnológiai startup kedden bejelentette, hogy leszállította India első ásványkutató drónjait az állami vasércbányászatban vezető szerepet betöltő NMDC Ltd.-nek. A hyderabadi székhelyű startup két egyedi Octacopter drónt épített.

BB1huze5

A mezőgazdasági és egészségügyi logisztika területére már több drón típust fejlesztő startup cég szerint az ásványkutató drónokon olyan fejlett érzékelőket alkalmaznak, amelyeket először használnak Indiában, kifejezetten ásványi feltárásra tervezve.

Az ásványkutató drónok élvonalbeli funkciókkal vannak felszerelve, beleértve a fejlett érzékelőket, mint például a magnetométer, a hiperspektrális érzékelő és a Lidar.

A drónalapú hiperspektrális mágneses kutatást először az NMDC kezdeményezte. A drónok repülési távolságát és magasságát a küldetés tervezésekor kell meghatározni, a hiperspektrális felmérés biztosítja a befogott terület 30% -os lefedését a drón repülése során.

A megszerzett adatokat később az NMDC Hyperspec III és ENVI szoftverrel dolgozza fel. Hasonlóképpen, a drónalapú mágneses felmérés során a drónokat kalibrálják, és a távolságot és a magasságot a küldetés tervezésekor meghatározzák. A mágneses adatgyűjtéshez a Geometrics Magarrow Magnetometert, az NMDC pedig a Geometrics és a Geosoft Oasis Montage szoftvereket használja az adatfeldolgozáshoz.

Prem Kumar CEO Marut Drones 300x200 1

A Marut Drones alapítója és vezérigazgatója, Prem Kumar Vislawath elmondta: “Ez az első alkalom Indiában drónt építettünk kimondottan ásványi feltárásra. Az Octaquad koaxiális X8 drónt kifejezetten az NMDC számára tervezték. Ennek a drónnak minden aspektusa, beleértve a motorokat és a légcsavarrendszereket is hazai, vagyis Indiái fejlesztés és gyártás. Hisszük, hogy ez az egyik legnagyobb áttörés a bányászati és kutatási területen. A drónalapú ásványkutatás bevezetésének célja, hogy forradalmasítsa a feltárási módszereket, különösen a kritikus ásványi anyagok, például lítium, réz, arany, gyémánt, ritkaföldfémek felkutatásában” – tette hozzá Vislawath.

Szólj hozzá