Dróntechnológia Hírek

Hidrogén hajtású drón az izraeli HevenDrones-tól

A HevenDrones bemutatta a hidrogénüzemű H2D200 sorozatot, amely újradefiniálja a drónok lehetőségeit a Monacói Hidrogén Fórumon.

H2D200

Az izreali HevenDrones élen jár a dróntechnológia terén a hidrogén meghajtás terén folyó fejlesztésekben. A Monacóban rendezett Hidrogén Fórumon be is mutatta a H2D200 sorozatot. Ez a kiadás figyelemre méltó előrelépést jelent a HevenDrones hidrogénenergia felhasználásával működtetett drónjai terén. A korábbi H100 drón sikerét követően a a HevenDrones két új modellt dobott piacra, a H2D200-at és a H2D250-et, amelyek a hidrogén meghajtást használnak.

Hydrogen 3

A HevenDrones felhasználta a hidrogén energiasűrűségét és környezeti előnyeit a drónok képességeinek újradefiniálására. A H2D200, amely akár 4,5 kg-ig (10 font) is képes szállítani, akár 510 kilométeres hatótávolságra is képes és akár 4 órás repülési idővcel is bír.

A legfeljebb 10 kg-os (22 font) teherbírásra tervezett H2D250 még nagyobb teljesítményt kínál. Az akár 750 kilométeres hatótávolsággal és akár 8 órás üzemidővel rendelkezik. A H2D250 drón alkalmazásainak így széles a skálája, beleértve a fejlett logisztikai küldetéseket is.

Bentzion Levinson, a HevenDrones vezérigazgatója kifejtette elképzelését: „A drónipar döntő pillanatában vagyunk. A H2D200 sorozat nemcsak a dróntechnológia fejlődését jelzi, hanem tükrözi azon elkötelezettségünket is, hogy a mesterséges intelligencia erejével intelligensebb ökoszisztémát építsünk az égbolton. Ezekkel a hidrogénüzemű drónokkal arra törekszünk, hogy újradefiniáljuk a drónok által elérhető lehetőségeket, kihasználva a tiszta és könnyen elérhető üzemanyagforrást.”

A második alkalommal megrendezett Hidrogén Fórumot november 27-28-án tartották Monacóban, a világméretű esemény rangját mi sem jelzi jobban, mint az, hogy az esemény fővédnöke II. Albert monacói herceg volt.

Szólj hozzá