Dróntechnológia

Okosvezérlőt mutatott be a DJI

A DJI a Consumer Elecronics Show keretében mutatta be új, Smart Controller névre hallgató okosvezérlőjét.

A DJI Smart Controller a Mavic 2 és az egyéb OcuSync 2.0 videóátviteli technológiával rendelkező repülőgépekkel kompatibilis. Ennek az eljárásnak köszönhető, hogy a drónok használata közben a távirányítóba épített panelen Full HD minőségben jelenhet meg az élőkép és akár 8 kilométert is át tud hidalni a készülék probléma nélkül.

Az új kontrollernek egy 5,5 hüvelykes kijelző a központja. Fényereje elérheti az 1000 cd/m2 értéket, így élénk képeket jelenít meg, még közvetlen napfényben is.

A termék Android operációs rendszert futtat, melynek köszönhetően elérhető rajta a DJI GO 4.0 és a DJI Pilot alkalmazás, sőt igény szerint harmadik féltől származó programokkal is használható. A GO 4.0 alkalmazás esetében olyan új funkciókkal is rendelkezik, mint a SkyTalk, ami lehetőséget nyújt a pilótáknak arra, hogy élő streamet indítsanak valamelyik közösségi oldalon. Továbbá a távirányító képét át lehet küldeni egy nagyobb táblagépre, vagy okostelefonra is.

A beépített adattárolója 16 GB-os, erre lehet menteni videókat, és ha kevésnek bizonyulna, lehet bele tenni microSD memóriakártyát (UHS-III) 128 GB-os kapacitásig.

A kontroller 5000 mAh-s kapacitású akkumulátorról üzemel, de így is csak 2,5 órás üzemidővel szolgál.

A DJI SMart Controller valamikor az év elején kerül a boltokba, ám nem lesz olcsó: a gyártó 650 dollárt kér érte. A későbbiekben azonban a Mavic 2 Pro és a Mavic 2 Zoom drónokkal is kapható lesz szettbe csomagolva.

Szólj hozzá