Dróntechnológia

DJI Inspire 1 drón teszt – Drone Hungary

“Vissza a kezdetekhez! Négy éve ezzel a géppel akartuk elkezdeni a Drone Hungary TV-t, ahol videók segítségével szerettünk volna drónokat bemutatni. Aki már akkor is benne volt a hobbiban, az tudja, hogy nagyon más volt minden. Sajnos utána abba is maradt a videó készítés, csak a Facebookon működtünk, illetve találkozókat szerveztünk. 2018-ban fordult a kocka és a videó készítés volt “könnyebb”, nem a találkozók szervezése, így újra belevágtunk a feladatba. Ezzel a videónkkal a legelső videóra emlékezünk, mert mégis sok mindent ennek köszönhetünk.” – mondta el az Inspire 1 tesztje kapcsán a go2fly-nak a Drone Hungary csapata.

Az Inspire 1 a DJI profi quadrokoptere, mely a Zenmuse X3 kamerával felszerelve 4K felvételre és 12 megapixeles állóképek készítésére képes. Valós idejű 720p HD kép továbbítására alkalmas a beépített Lightbridge-nek köszönhetően és akár 2 km-es távolságra is el tudja küldeni a kamera képét a mobileszközre vagy a HDMI kimenetre kötött megjelenítőre. Az opcionálisan megvásárolható két távirányítóval mind a pilóta, mind az operatőr önálló monitorral rendelkezhet, és valós időben láthatják a kamera képét.

A DJI Inspire 1 platformhoz fejlesztett tükör nélküli, kompakt Zenmuse X5 nagy teljesítményű érzékelője 4K videókat akár 30 képkocka / másodperc sebességgel, állóképeket pedig 16 megapixel felbontásban képes rögzíteni.

Az Inspire 1 leszállótalpai felemelkednek, ezáltal teljes, 360°-os látószöget biztosít a kamerának. Felszállásnál elég csak egy gombnyomás és el is kezd emelkedni, illetve át is alakul egyből. A landolást is hasonlóan leegyszerűsítették, süllyedés közben leereszti a leszállótalpait és magától leszáll.

Repülés közben lehetőségünk van a Home Point (a pont, ahol a vezérlő tartózkodik) frissítésére. Amennyiben a GPS funkció elérhető a távirányítóban, ez praktikus lehet, ha autóból vagy épp hajóról irányítjuk a drónt.

Intelligens akkumulátora folyamatos töltöttségi szintet mutat monitorunkon, emellett feltünteti, hogy mennyi energiára lenne szükség a hazarepüléshez és jelzi, amikor már ideje visszatérni és leszállni.

Tulajdonságok:

  • Súly: 2935g
  • Méret: 438x451x301 mm
  • Átlós távolság (felhúzott és leeresztett leszállótalpakkal): 559 / 581 mm
  • Repülési idő: 18 perc
  • Akkumulátor: LiPo 6S 4500mAh 22.2 V
  • Maximális emelkedési sebesség: 5m/s
  • Maximális süllyedési sebesség: 4m/s
  • Maximális haladási sebesség: 22m/s (ATTI mód, szélmentes időben)
  • Maximális szélsebesség ellenállás: 10m/s

Jelen videó közzététele a Drone Hungary csapatával való együttműködés keretében történik.

Szólj hozzá