Ipari drónok

Mexikóváros rendőrsége drón programot indított

Mexikóváros Észak-Amerika legnépesebb városa. Ezért is számít jelentős lépésnek, hogy a város rendőrsége egy nagy felhőszolgáltatóval, a Cape-pel közösen elindítja “Drónos jelenlét és adatelemzés” elnevezésű programját, melynek lényege, hogy “Aerial Telepresence” – légi jelenlét – platformmal felszerelt drónok csatlakoznak a rendőrség napi műveleteihez. Az innovatív lépéstől azt remélik, hogy kiterjeszti a légi megfigyelés eddigi lehetőségeit, ezzel is támogatva a nagy tömegrendezvények biztonságát, ráadásul a drónok szükség esetén vészhelyzeti támogatást is nyújthatnak a rendőrség műveleteihez.

A program fókuszában a rendőrségi műveletek hatékonyságának növelése, illetve a rendőrök és az állampolgárok testi épségének védelme áll. Arra tervezték, hogy a rendőrök város-szerte elindíthassák, illetve a központból is a segélyhívás helyére irányíthassák a drónokat. Az így nyerhető élő felvételeknek köszönhetően a kiérkező rendőrök időben a megfelelő információhoz juthatnak, ezáltal jobban tudnak reagálni, és az erőforrások elosztása is javítható.

“A város lakossága, a turisták és a kiérkező kollégáink biztonsága az első számunkra” – nyilatkozta a programmal kapcsolatban Edgar Isaac Martinez, a mexikói rendőrség kiberbiztonsági és megfigyelési igazgatója. “A Cape technológiájának köszönhetően a csapatunk a vizuális jelenlét olyan szintjét érheti el, mint még soha, ami nem csak az egyes műveletek hatékonyságát növelheti, de valóban szintet léphetünk a közösség védelmében és szolgálatában.”

A program technikai részleteiről annyi tudható, hogy három, Z30-as kamerával felszerelt DJI Matrice 200-as drón és egy XT hőkamera áll napi szinten szolgálatba, melyeken a Cape programja fut majd, a rendőri állományt pedig megfelelő kiképzésben és technikai támogatásban részesítik.

“Mexikó vezető szerepet játszik a közbiztonság érdekében megjelenő drón-ipari innovációk terén, most pedig precedest teremt abban, hogy mit tehet a drónhasználat világszerte a hivatásosok munkájának segítése érdekében.” – mondta Chris Rittler, a Cape CEO-ja. “Ma már a drónok olyan légi felvételeket és megfigyelési lehetőségeket biztosítanak, melyeket a rendvédelmi szervek korábban elérhetetlennek gondoltak. Nagyon örülünk, hogy a mexikói rendőrség partnerei lehetünk Észak-Amerika legnagyobb városa biztonságának növelésében, és biztosak vagyunk abban, hogy ez az együttműködés modellként szolgál majd Mexikóban, de akár világszerte is.”

Szólj hozzá