Hírek Ipari drónok

Innovatív raktári drónok

A leltározás a kis- és nagykereskedelem fontos, de fárasztóés kifejezetten unalmas folymata. Az  drón technológia most erre is innovatív megoldásokat kínál. A Cypher Robotics futurisztikus megoldása egyesíti az autonóm mobil robotok (AMR) hatékonyságát és a drónok mozgékonyságát.

cyber1

Ez az új rendszer egy drónt használ a raktárban. Az AMR mobilitása a drón légi képességeivel kombinálva biztosítja, hogy a magas polcok és a keskeny folyosók se jelentsenek akadályt.

A szabadon repülő társaitól eltérően a Captis egy kábellel csatlakozik az AMR-bázishoz, lehetővé téve, hogy közvetlenül kapjon áramot. Ez a tervezési választás jelentősen meghosszabbítja a működési időt, és a drón akár öt órát is képes működni, mielőtt újra kell tölteni.

A Cypher Robotics legújabb találmánya jelentős ugrást jelent a teljesen automatizált raktári műveletek felé. Azáltal, hogy a készletgazdálkodásban a rendszer nem csak időt takarít meg, hanem megkíméli a dolgozókat a manuális számlálások fáradságától.

Ahogy a logisztika világa folyamatosan fejlődik, az ehhez hasonló megoldások aláhúzzák az automatizálásban rejlő korlátlan lehetőségeket az árukezelés és -szállítás forradalmasításában.

Hasonló rendszert mutatott be nemrégiben a Tesla is, berlini giga gyárában.

Screenshot 2023 12 08 at 12.35.55

Két teljesen autonóm, kábellel rögzített és jelentősen módosított DJI Mavic 2 Pro drón, a “Pathfinder” és az “Opportunity” végzi a gyár készletkezelésének naprakész ellenőrzését. (Elon Musk cégénél, a Teslánál bizonyára nem véletlen az űrkutatásból vett névválasztás, mint emlékezetes a NASA 1997-ben a Marsra küldött űrszondájának és robotjának is ezek voltak a nevei – A Szerk.)

Tesla Drone Tech Revolutionizes Warehouse Inventory Count 1536x1097 1

A Pathfinder és az Opportunity naponta akár 12 000 raklapot is képes megszámolni. Ez a rendkívüli hatékonyság nem csak a sebességről szól; ez egy példátlan pontosságú szintet is hoz a készletkezelési folyamatba. Ezzel a feladat automatizálásával a Tesla hatékonyan felszabadította az emberi erőforrásokat, lehetővé téve a munkavállalók számára, hogy összetettebb feladatokra összpontosítsanak, amelyek emberi beavatkozást igényelnek. Ráadásul a Tesla drón technológiája jelentősen csökkenti a manuális folyamatokkal általában összefüggő hibák kockázatát is.

Tesla Drone Tech Revolutionizes Warehouse Inventory Count 2 2000x1439 1

A Tesla drónoknál a módosított DJI Mavic 2 Pro drónok egy mobil akkumulátorhoz és vezérlőegységhez vannak kötve. A drónokat nagy felbontású kamerákkal és fejlett szenzorokkal szerelték fel, amelyek lehetővé teszik számukra a készlet nagy pontosságú szkennelését és azonosítását.

Autonóm módon képesek navigálni a raktárban, valós idejű adatokat rögzítve a termékekről. A Tesla teljesen autonóm DJI Mavic 2 Pro drónjainak bevetése a Giga Berlin gyárban jelentős előrelépést jelent az ipari automatizálás és a készletkezelés terén.

Szólj hozzá