Hírek

Látványos drónvideó a Tesla Gigafactory Berlin gyárából

A Gigafactory Berlin, a Tesla első európai gyára két évvel ezelőtt nyílt meg. Itt készül a márka legkelendőbb típusa, a Model Y, valamint amerikai elektromos autók számára akkumulátorok.

1280px 20 10 04 Tesla Fangschleuse RalfR

A létesítményt és annak berlini helyszínét Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója 2019 novemberében jelentette be a Das Goldene Lenkrad díjátadón.

Tesla Gigafactory 4 DJI 20230728123435

default

Az első drónfelvételek már az építkezés idején megjelentek a hatalmas létesítményről. Mint arról korábban a go2fly.hu-n mi is beszámoltunk a Tesla megtiltotta a drónok repülését a Giga Berlin németországi gyára felett. A social media felületeken, köztük a YouTube-on is gyakoriak voltak a Tesla gyárak építési folyamatait bemutató videók. A Tesla-gyárak, köztük a berlini és texasi gigagyárak építése különösen nagy figyelmet kapott a márka rajongói táborában, így a drónpilóták kedvelt desztinációja volt.

A projekt 5 milliárd dollárba került, és a Tesla szerint ez a „legfejlettebb, környezeti szempontból fenntartható és hatékony gyár” a világon jelenleg.

Egy, a napokban felkerült drón videó a gyár belsejét, szinte a teljes gyártási folyamatot bemutatja egy drón szemszögéből. A látványos drfón videó alig néhány nap alatt több milliós megtekintést ért el a videómegosztó portálon.

 

Szólj hozzá