Hírek

Tesla: tilos a drónozás a Giga Berlin felett

A Tesla megtiltotta a drónok repülését a Giga Berlin németországi gyára felett. A social media felületeken, köztük a YouTube-on is gyakoriak voltak a Tesla gyárak építési folyamatait bemutató videók. A Tesla-gyárak, köztük a berlini és texasi gigagyárak építése különösen nagy figyelmet kapott a márka rajongói táborában, így a drónpilóták kedvelt desztinációja volt.

drone stop Tesla

A Tesla azonban most bejelentette, hogy a berlini gyár felett már nem lehet drónokkal repülni, bár a gyár területén kívül továbbra is repülhetnek. A Tesla azt mondta, hogy negyedévente engedélyezi a repüléseket a gyár felett, de nem közölt további részleteket arról, hogyan szabályozza majd ezt.

Íme egy látványos berlini drótfelvétel.

A szigorítás hátterében az állhat, hogy vita támadt a Tesla és a német építési hatóságok között. Utóbbi ugyanis talán pont a drónfelvételeken fedezte fel azt a cölöpözési munkát, amit a parkolót lefedő napelempark alapjának szántak. A Teslának a múlt héten azt mondták, hogy hagyja abba a napelemes parkoló felállítását a Giga Berlin parkolójában, mert arra nincs megfelelő engedélye. A munkálatok során betoncölöpöket kellett beépíteni a parkolóba, amelyekre a napelemeket rögzítették volna a terület lefedésére. A Tesla most úgy véli, hogy a német hatóságok a helyszín felett átrepülő drónok felvételein fedezték fel az illegális munkát.

Annak ellenére, hogy a Tesla betiltotta a Giga Berlin feletti drónrepüléseket, a Giga Texas és a Giga Shanghai feletti repülések továbbra is rendszeresen kerülnek fel az internetre. Tegyük hozzá Shanghaiban a Teslának nem volt problémája az építési munkálatokkal…

A Tesla rajongói előszeretettel készítenek drónfelvételeket a gigagyárakról. A Giga Berlini gyárban építette fel a Tesla legfejlettebb fényezőműhelyét, míg a texasi gyárban a tervek szerint hamarosan megkezdik a futurisztikus külsejű Cybertruck gyártását.

Cybertruck

De maga a Tesla is oszt meg fantasztikus látványvilágú drónfilmeket a YouTube csatornáján a gyáróriásról.

Szólj hozzá