Hírek

Fotópályázat a hazai tájak szerelmeseinek

Idén újra meghirdették a Magyarország 365 fotópályázatot, amelynek célja, hogy bemutassa hazánk büszkeségeit: természeti és tárgyi értékeit, ünnepeit és mindennapjait. A pályázat kiírója Magyarország Kormánya, együttműködésben a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és a Magyar Természetjáró Szövetséggel.

A pályázatra három kategóriában lehet nevezni: Természet és táj, Épített és tárgyi örökség, Életképek.

Magyarország 365 fotópályázat

A Természet és táj (egyedi és sorozat) kategóriába Magyarország természeti kincseit, növény- és állatvilágát bemutató felvételeket, makrofotókat, asztrofotókat lehet küldeni, az Épített és tárgyi örökség (egyedi és sorozat) kategória képei a népi építészeti emlékeket, műemlékeket, valamint korunk legmodernebb épületeit, épületegyütteseit, városrészeket, köztéri szobrokat, középületek belső tereit mutatják be, az Életképek (egyedi és sorozat) kategóriába pedig a városi és vidéki közösségeket ábrázoló képeket, portrékat, apró emberi történeteket várják.

A zsűri mindhárom kategóriában három díjat oszt ki:

  1. helyezett: 1 millió forint
  2. helyezett: 500 ezer forint
  3. helyezett: 300 ezer forint

Internetes szavazás alapján minden kategóriában kiosztásra kerül közönségdíj, ezek értéke minden kategóriában 1 millió forint.

A pályázaton 16. életévüket betöltött magyar állampolgárok és az Európai Gazdasági Térség tagállamainak állampolgárai vehetnek részt.

Az alkotásoknak eredeti tartalmaknak kell lenniük. Korábbi pályázatokon díjat nyert képek nem vehetnek részt a pályázaton. Egy pályázó maximum 25 pályaművet küldhet be kategóriától függetlenül, amelyek lehetnek egyedi fotók vagy legfeljebb 10 képből álló sorozatok. Fontos: csak 2020. január 1-je után készült alkotásokkal lehet nevezni!

Az elkészült alkotásokat 2020. október 18. éjfélig várják. A pályaműveket elektronikus úton lehet feltölteni a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalra egy online regisztrációt követően.

A pályaműveket 5 tagú szakmai zsűri (Kaiser Ottó – fotográfus, a zsűri elnöke; Keleti Éva – Kossuth-díjas fotográfus; Daróczi Csaba – fotográfus, a 2019-es pályázat kategóriagyőztese; Földházi Árpád – fotóriporter; Tassy Márk – a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója) bírálja el. A zsűri szakmai díjain felül minden kategóriában kiosztanak közönségdíjat is.

Szólj hozzá