Hírek Drónszabályozás

Drónszabályozás’21 – ingyenes online konferencia

2021. január 14-én, csütörtökön 16 órától kerül megrendezésre a Duplitec Kft. idei első ingyenes online konferenciája.

A három órás időtartamú konferencia a 2021. január 1-jén életbe lépő drónszabályozás lényegét, a drónhasználók számára betartandó szabályokat, és azok betartásának lépéseit ismerteti. Többek között szó lesz a kötelező regisztráció módjáról, a hatósági képzésekről, a különböző kategóriákról, a légtérigénylésről és mindarról, amit a biztosításról tudni kell, illetve a konferencia időpontjában tudni lehet.

Mindazoknak ajánljuk a konferenciát, akik szeretnék megismerni az új drónszabályozás lényegét. A konferencia során mind a hobby drónosok, mind pedig a professzionális felhasználók megismerkedhetnek a legfontosabb szabályokkal. Mindezt egyszerűen, lépésről-lépésre, olyan jogásztól, aki hobbydrónosként nem csak az elméletben jártas, de a gyakorlatban is tapasztalja a szabályok betartásának fontosságát és nehézségeit.

A konferencia tervezett programja:

  • 16:00-16:45 A drónszabályok rendszere, különös tekintettel a 2020. január 1-jétől alkalmazandó szabályokra.
  • 17:00-17:45 A drónszabályok minimuma, amelyet minden drónpilótának és üzemeltetőnek be kell tartania.
  • 18:00-18:45 Drónhasználattal összefüggő egyéb szabályozási területek (szabálysértési, büntetőjogi szabályok, a magánélet és a személyes adatok védelmének dilemmái).

Előadó: Dr. Richlach Mónika LL.M. – médiajogi, információbiztonsági és adatvédelmi szakjogász, fotográfus, a Foto.jog könyv szerzője.

Vendég előadó: Pál Károly, a Drónpilóták Országos Egyesületének elnöke.

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy a konferenciát nyilvánossá teszik, az a Duplitec Kft. Facebook oldalán lesz elérhető és bármikor visszanézhető.

Szólj hozzá