Hírek

Drónok harca… a gyomnövények ellen

Az idahoi Fremont megyében a hatóságok egy DJI T40 drónt használnak a káros gyomok kezelésére egy meredek, 5 hektáros lejtőn. A Snake River déli elágazása, Idaho Falls közelében, itt található a Yellowstone-i pisztránghalászat egyik kedvelt helyszíne és népszerű mint rekreációs terület is.

snackriver

A drónnak több mint 6000 hektárt kezelhetnek élvente. A drónok használata a természeti erőforrások kezelésében és az agrárszektorban gyorsan növekszik. A Fremont megyei tisztviselők ennek a trendnek az élvonalában akarnak lenni. A drónok számos előnnyel rendelkeznek a káros gyomok elleni küzdelemben a hagyományos módszerekkel szemben. Először is, a drónok képesek pontosabban és hatékonyabban kezelni a gyomokat, mint a földi gépek. A drónok kamerái segítségével a kezelők pontosan meghatározhatják a gyomok elhelyezkedését, és a kezelést a gyomok növekedési fázisához igazíthatják. Ez segít csökkenteni a gyomok visszatelepedési esélyét.

Ugyanakkor a drónok lehetővé teszik a kezelők számára, hogy nehezen megközelíthető területeket is kezeljenek. A drónok képesek repülni meredek lejtők fölött és erdőkben és minden más területeken, ahol a hagyományos gépek nem tudnak közlekedni. Ez nem csak a gyomkezelés hatékonyságát, hanem annak költségeit is kedvezően befolyásolja.

A drónok használata biztonságosabb, mint a hagyományos módszerek. A drónok nem igényelnek emberi beavatkozást a kezelés során, ami csökkenti a balesetek kockázatát.

A Fremont megyében a hivatal 2021-ben kezdte el használni a drónokat a káros gyomok elleni küzdelemben. A hivatal eddig több mint 1000 hektárt kezelt drónokkal, és a tapasztalataik pozitívak voltak. A hivatal a jövőben továbbra is a drónok használatát tervezi a káros gyomok elleni küzdelemben.

Szólj hozzá