Hírek Ipari drónok

Drón beszerzésére is pályázhatnak a hivatásos vadászok

2022. augusztus 31-éig adhatók be a pályázatok a Vadászkamara Hivatásos Vadász Eszközbeszerzési Programjára! A meghirdetett pályázat célja a hivatásos vadászok munkakörülményeinek javítása minőségi munkaeszközök beszerzésével.

Napjainkra a dróntechnológia már a vadgazdálkodás számos területén is hatékony megoldást kínál. Évekkel ezelőtt a pontos légifelvétel-térképek készítése, légi monitoring csak igen költséges repülőgépes, helikopteres vagy műholdas felvételezéssel volt kivitelezhető, mára azonban a drónok térhódítása ezt már sokkal költséghatékonyabbá, gyorsabbá és egyszerűbbé tette. Ezt felismerve került be a kamara által meghirdetett pályázat támogatott eszközei közé a vadgazdálkodási célokra használható drón is.

hőkamera kép

A pályázók köre a területileg illetékes vadászati hatóság által önálló kódszámon nyilvántartásba vett civil szervezetként működő vadászatra jogosultak (jellemzően vadásztársaságok). A pályázat keretében hivatásos vadászonként bruttó 200 000 forintot biztosít az érdekképviselet a vadőrök felszerelésének beszerzésére.

A pályázati felhívás részletei, valamint a kérelem beadásához szükséges dokumentumok a Vadászkamara weboldalán érhetők el.
 

Szólj hozzá