Hírek Ipari drónok

A permetező drónokról mellébeszélés nélkül – 10 részes cikksorozatot indít a NAK

„A növényvédelem jövője a permetező drón!” „Néhány év múlva már csak drónok fogják kijuttatni a növényvédő szereket”. „A drónos permetezés során nincs taposási kár, szemben a földi kijuttatással”. „A drónos kijuttatás során fele mennyiségű növényvédő szer is elegendő” – és még lehetne sorolni a hangzatos kijelentéseket, amelyekkel a drónos növényvédelmet reklámozzák. Érthető ez a komoly marketing, mint minden újdonságot, a drónos növényvédelmet is be kell vezetni, azt pedig csak pozitív kommunikációval lehet! Noha mindegyik fenti kijelentésnek megvan a maga valóságtartalma, az igazság mindig valahol a szélsőségek között leledzik” – fogalmaz a cikk szerzője a bevezetőben.

nak logo 2017

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara weboldalán már elérhető annak a tíz részes cikksorozatnak az első része, amely a szerző és szerkesztők ígérete szerint mellébeszélés nélkül, átfogó tájékoztatást, tapasztalati beszámolókat és a közeljövő trendjeit és hasznos prektikákat is bemutat majd a permetező drónokról.

A permetező drón jó alternatíva bizonyos helyzetekben, és a felhasználási lehetőségek csak nőni fognak. De mindig érdemes és szükséges összehasonlítani a rendelkezésre álló lehetőségeket, és a leginkább megfelelőt választani, írja ajánlójában Jordán László.

 

Szólj hozzá