Hírek

A Kaspersky tagadja, hogy segítettek volna orosz katonai drónok szoftverének kifejlesztésében

Egyes állítások szerint a Kaspersky orosz biztonsági cég által kifejlesztett mesterséges intelligenciát az Ukrajna elleni háborúban bevetett orosz drónokban használták. Április 15-én az InformNapalm önkéntes hírszerző közösség honlapján megjelent egy többszintű CYBINT-művelet eredményei alapján publikálni tervezett sorozat első része. A Cyber ​​Resistance csapat hackerei több mint 100 GB információt szereztek meg.

IN 2

Ezeket elemezte az InformNapalm csoport, és megállapítják, hogy a Kaspersky kapcsolata ezzel a projekttel 2018-ra nyúlik vissza. Akkoriban két munkatársuk, Vladimir Kleshnin és Vladimir Turov tagja volt egy olyan hat főből álló csoportnak, amely részt vett egy kereső- és mentődrón-technológiák fejlesztésére kiírt versenyen. Bár nem nyerték meg a versenyt, a csoport az ezután megalakuló Albatross egyik sarokkövévé vált. Turov 2018-ben a Kaspersky drónvédelmi platformjának vezetője lett.

11111 1

A kereső-mentő verseny után a csapat szabadalmat jegyeztetett be eltűnt személyek helyének meghatározására fix szárnyú UAV-k segítségével, és ez a szabadalom most az Albatros bemutatóiban is hangsúlyosan szerepel – írja az InformNapalm. Ahhoz, hogy a szabadalmaztatott megfigyelési technológia megfelelően működjön, egy fedélzeti neurális hálózatot kellett kifejleszteni, és ezt a neurális hálózatot állítólag egy Kaspersky-n belüli csapat hozta létre, amelynek Turov és Kleshnin is tagja volt.

7

A cél állítólag a következő volt: olyan kamerával, mikrofonokkal és beépített mesterséges intelligenciával rendelkező drónt készíteni, amely képes érzékelni emberek jelenlétét az érzékelők alapján, és továbbítani az emberek koordinátáit a bázisra. El lehet képzelni ennek polgári és katonai felhasználását.

Szólj hozzá