Drónsport Hírek

Zalaegerszegen rendezik az első Magyar Drón Világkupa Futamot

A zalaegerszegi ZalaZone Járműipari tessztpályán rendezik meg szeptember 17. és 18. között az első Magyar Drón Világkupa Futamot – jelentették be pénteken, a zalai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Zalaegerszegen rendezik meg az első Magyar Drón Világkupa Futamot

Versenydrónok a 2022 F9U Drone Racing World Cup Hungary (Magyar Drón Világkupa Futam) bejelentõ sajtótájékoztatóján a ZalaZone tudományos és innovációs parkban Zalaegerszegen 2022. szeptember 16-án. (Forrás: MTI/Máthé Zoltán)

 
Palkovics László technológiai és ipari miniszter közölte, hogy a közel 60 fős mezőnyben az élvonal pilótái vesznek részt. Hozzátette: a kormány szándéka, hogy a jövőben minden évben Magyarország helyszíne legyen egy világkupa futamnak.

A miniszter kifejtette: az Európai Bizottság becslései szerint a pilóta nélküli légijárművekkel összegfüggő területeken két évtized múlva több mint 100 ezren dolgozhatnak a kontinensen. Az iparág közvetlen és áttételes hatásai elérik, vagy meghaladják majd a 10 milliárd eurót. A közútinál biztonságosabb, tisztább és gyorsabb közlekedési módoknak 2030-ig akár 340 millió felhasználójuk is lehet.

PALKOVICS László

Palkovics László technológiai és ipari miniszter beszél a 2022 F9U Drone Racing World Cup Hungary (Magyar Drón Világkupa Futam) bejelentõ sajtótájékoztatóján. (Forrás: MTI/Máthé Zoltán)

 
Palkovics László kiemelte, Magyarország az elsők között szeretne lenni a drónok alkalmazása, kutatása és gyártása területén. Ezért hozták létre szakmai közösségként tavaly a Magyarországi Drón Koalíciót, melynek fő feladata a drón stratégia előkészítése.

A világkupa sorozat alapja lehet a köznevelési intézményekben, valamint az agrárszakképzésben és felsőoktatásban kiírásra kerülő versenysorozatnak – jelezte a miniszter.

BALAICZ Zoltán; VIGH László; PALKOVICS László; ROHÁCS Dániel

Rohács Dániel, a Magyarországi Drón Koalíció elnöke, Vigh László, a térség fideszes országgyûlési képviselõje, Palkovics László technológiai és ipari miniszter és Balaicz Zoltán polgármester (b-j) a 2022 F9U Drone Racing World Cup Hungary (Magyar Drón Világkupa) bejelentõ sajtótájékoztatóján. (Forrás: MTI/Máthé Zoltán)

 
Rohács Dániel, a Magyarországi Drón Koalíció elnöke elmondta, a drón világverseny megrendezése több területen, köztük a technológia-fejlesztésben is előrelépést jelent.

Szurkolj élőben az európai élvonal pilótáinak! A szervezők szeptember 17-én 14 és 18 óra, szeptember 18-án 9 és 17 óra között várják az érdeklődőket. Részletek eseménynaptárunkban.

Forrás: MTI

Szólj hozzá