Dróntechnológia Hírek

Wisk Aero bemutatta a hatodik generációs négyüléses EVTOL légitaxiját

A Wisk Aero nemrégiben bemutatta hatodik generációs autonóm, négyüléses elektromos (EVTOL) légitaxiját. A járművet úgy tervezték, hogy városi közlekedéshez kínáljon légi mobilitási megoldást. Az EVTOL légitaxi teljesen elektromos, és fejlett autonóm repülési képességekkel rendelkezik, így pilóta nélkül is repülhet. Hatótávolsága 140 km, és akár 177 km/órás sebességgel is haladhat. Az elektromos meghajtásnak köszönhetően alacsony a zaj- és nulla a szén-dioxid-kibocsátása.

Wisk Aero1

A kaliforniai Mountain View-ban található Wisk Aero több éve fejleszti a légitaxit és nem csak a technológia terén, hanem a szabályzási kérdések tekintetében innovatív elképzeléseik, így szorosan együttműködnek a Szövetségi Légiközlekedési Hatósággal (FAA) annak érdekében, hogy a jármű megfeleljen az összes biztonsági követelménynek és előírásnak.

Wisk Aero2

A légitaxi piac egyre zsúfoltabb, számos cég, köztük az Uber és a Joby Aviation is fejleszt EVTOL járműveket. A Wisk Aero vállalat 2019-ben jött létre a Boeing és a Google társalapítója, Larry Page korábbi repülőgépgyártó cégének egyesítésével. Első generációs járművét 2011-2014 között fejlesztette ki. Képünkön a korábbi öt verzió.

Wisk Aero gen1 5 scaled

Bár most bemutatták a négy személy szállítására alkalmas hatodik generációs légitaxijukat, azt nem közöltél mikor kerül kereskedelmi forgalomban.

Wisk Aero3

Az ilyen és ehhez hasonló légitaxik várhatóan kulcsszerepet játszanak majd a városi közlekedés jövőjében, gyors, hatékony és környezetbarát alternatívát biztosítva az embereknek a városi forgalommal szemben.

Wisk Aero gen6

A Wisk Aero kevesebb mint 15 méter szárny fesztávolságú gépének utazási magassága: 2500-4000 (762-1220 méter), hatótávolsága 144 kilométer, töltési ideje pedig csupán 15 perc. A párba szerelt légcsavarok fel és leszállásnál fel-felé mutatnak, míg vízszintes repülésnél az elöl lévők 90 fokkal elfordulnak.

Wisk Aero4

A Wisk Aero hatodik generációs légitaxija egy teljesen elektromos, autonóm, négyüléses eVTOL drón, amely nagyobb, tágas, több helyet biztosít az utasok és csomagjaik számára, és akár a mozgáskorlátozottak számára is biztosítja az utazást.

Szólj hozzá