Dróntechnológia Hírek

Videóra vették egy drón és egy repülőgép ütközését

A világon először lett rögzítve éles környezetben – nem laboratóriumi körülmények között – egy drón és egy repülőgép ütközése. A videóban látható felvételek a Légtér.hu kísérleteihez készültek.

Török Ágnessel készült riportunkban már említésre került az a tavalyi évben Szatymazon lezajlott egyedülálló és izgalmas kísérletsorozat, amely során a drónok által okozott légiközlekedési kockázatokat, valamint az esetleges ütközések lehetséges hatásait vizsgálták a szakemberek.

A HIFLYZONE felvételeinek jóvoltából most szemtanúi is lehetünk az Antonov An-2 típusú légcsavaros repülőgép drónokkal való ütközésének.

A tesztet végző szakemberek felhívták rá figyelmünket: fontos, hogy ez egy repülésbiztonsági tanulmány volt, nem egy lájkvadász mutatvány, ezért sem engedték eddig e videó közzétételét. A szervezés egy fél éves előkészületet vett igénybe, biztonsági elemzéssel, bejelentve a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalának és a Közlekedésbiztonsági Szervezetnek is.

A Légtér.hu szakértői idén is tervezik a tesztek folytatását, a drónok előreláthatólag most siklóernyővel fognak ütközni.

Szólj hozzá