Hírek Drónok kora

Újra a drónoké a főszerep Óbudán

Ahogy közeledik a nyár, úgy szaporodnak a drónos rendezvények Budapesten, az érdeklődők és a drón-fanatikusok legnagyobb örömére! Ezúttal következzen egy óbudai programajánlat.

Május 11-én Óbudán, a III. Korzó Drónfesztivál egész napos drónbemutatóval, e-sport sarokkal, NERF pályával, családi programokkal és influencer közönségtalálkozóval várja a repülés és a robotika szerelmeseit. A rendezvény házigazdája és műsorvezetője idén is a népszerű újságíró-műsorvezető, egyben a drónokat is jól ismerő Winkler Róbert lesz.

Az egész napos rendezvényen a drónsimogatóban bárki elsajátíthatja a drónröptetés technikáját, a bátrabbak pedig drónversenyen is megmérettethetik magukat a parkolóban kialakított ügyességi pályán. Az óbudai Korzón a hobbidrónok mellett a csúcstechológiát képviselő ipari-, haditechnikai-, kutató-, mentő és a filmes drónokat is megismerhetik a látogatók rendhagyó légbemutatóval egybekötve.

dvers

A fesztivál a szakmai programok mellett az egész család számára kínál kikapcsolódási lehetőségeket: drónverseny a látogatóknak, drónfotó kiállítás, szivacskilövő NERF pálya, valamint mini távirányítható munkagépek várják a kicsiket és nagyokat egyaránt.

A rendezvényen a szimulátorok és a videójátékok kedvelőit az e-sport klubban számos profi gamer PC, xBox és személyesen Unfield, hazánk legismertebb videójáték-guruja várja. A közönségtalálkozón a látogatók megismerkedhetnek Henry Kettnerrel, a KD csapatával, és Azmoval, a Dre3dd vloggerével, végül, de nem utolsó sorban pedig az egyre népszerűbb DroneHungary drónos közösségi csatornával. Aki elég bátor hozzá, akár versenyezni is kihívhatja kedvenc influencerét.

Az esemény a robotika fanatikusai számára szintén tartogat izgalmas aktivitásokat: a résztvevők tematikus robotépítő workshopokon kerülhetnek testközelbe a technológiai újdonságokkal.

A nagy sikerű, idén már harmadszorra megrendezett Korzó Drónfesztivál központi programpontját jelentő drónversenyre bárki nevezhet junior, hobby vagy profi kategóriában. Jelentkezési határidõ: 2019. május 8. A győzteseket értékes nyeremények várják! Nevezni a dronfesztival.hu oldalon lehet, a versenykiírás pedig itt olvasható: dronfesztival.hu/versenykiiras.pdf.

Az egész napos rendezvény teljes programja alább olvasható.

10.00 – Esemény megnyitása, programismertetés
10.30-16.30 – Drónversenyek
10:30-11:00 – Drónok műszaki bemutatója (típusismertetés szakkommentátorral)
11.00 – KD csapat közönségtalálkozó, színpadi interjú
12:00-12:30 – Drónok műszaki bemutatója (típusismertetés szakkommentátorral)
12:30-13:00 – Szakmai beszélgetés a színpadon a DroneHungary drónos YouTube csatorna alapítójával
13:00-13:30 – Nerf drónvadászat
14.00 – Unfield közönségtalálkozó, színpadi interjú
14.15 – Nyereményjáték sorsolás
14:45-15:15 – Drónok műszaki bemutatója (típusismertetés szakkommentátorral)
15.15 – Henry Kettner és Azmo – közönségtalálkozó, színpadi interjú, drónfelszállás
15.30 – DroneHungary közönségtalálkozó
16:00-16:30 – Drónok műszaki bemutatója (típusismertetés szakkommentátorral)
17.00 – Drónverseny eredményhirdetés, regisztráció eredményhirdetés, drónfotó kiállítás eredményhirdetés zárás

Folyamatos programok:

  • Esport sarok
  • Nerf szivacslövő ügyességi pálya
  • Drónsimogató
  • Drónszimulátor
  • Drónbemutató
  • Kipróbálható DJI Tello a drónos ügyességi pályán
  • Kipróbálható távirányítású munkagépek és tankok
  • Drónos “utasrepültetés” VR szemüveggel

Szólj hozzá