Hírek

Új házidrón érkezik az Amazontól

Egyre elrugaszkodottabb házőrző technológiák születnek, de vajon hasznosak is? Hosszú a lista, amit az Amazon most a Ring Always Home Cam termékével fejelt meg, mellyel már drónos védelmet is kaphat a féltett ingatlan. A teljesen önállóan működő szerkezettel akkor is ellenőrizhetjük a lakás minden szegletét, ha épp nem vagyunk otthon. Sokan viszont a magánszférájuk miatt aggódnak. – írja a hirado.hu.

Az Amazon egy igazán érdekes eszközt mutatott be Echo rendezvényén: egy kamerával felszerelt drónt, ami teljesen önműködően képes közlekedni a lakásban, és ellenőrzi azt, amíg nem vagyunk otthon – olvasható a The Verge oldalán.

Az Always Home Cammel a fixen elhelyezett beltéri kamerákkal szemben nem csak egy nézőpontból láthatjuk a lakást.
 

Első körben csak az Egyesült Államokban lesz kapható

 
Ha a drón valamilyen rendellenességet érzékel, automatikusan odarepül, és a videó képét a telefonunkon közvetíti nekünk élőben, így – az Amazon elképzelése szerint – a betörő még az ajtón is alig teszi be a lábát, már lebukik.

A repülő kamera nemcsak a betörések ellen nyújt védelmet, de a segítségével azt is ellenőrizhetjük, hogy becsuktuk-e az ablakot, vagy bezártuk-e az ajtót.

A drónt jövőre kezdik el árusítani. Első körben csak az Egyesült Államokban lesz kapható, mintegy 250 dollárért.
 

Kialakítása miatt nem okozhat balesetet

 
Az eszköz a szenzorai segítségével képes kikerülni az embereket, állatokat és a tárgyakat, de kialakítása miatt attól sem kell tartani, hogy a propellereivel balesetet okozna.

A felhasználók állíthatják be, hogy a lakás mely részét ellenőrizze, és azt is megadhatják, hogy csak akkor szálljon fel a helyéről, ha zajt vagy mozgást érzékel. A drón megalkotói arra is figyeltek, hogy hangot adjon a szerkezet, ha videót készít, ezzel növelve a felhasználók biztonságérzetét.

Működése összehangolható a Ring riasztókkal is, azaz megadható, hogy azonnal módosítsa a repülési útvonalát, és repüljön abba a helyiségbe, ahol a riasztó valami zavarót észlel.

A drón arra is képes, hogy önállóan visszatérjen a dokkolóba, feltöltse magát, majd folytassa a járőrözést. Így akkor sem merül le, ha hosszabb ideig vagyunk távol az otthonunktól.
 

Sokan féltik a magánszférájukat

 
Az internetezők nem fogadták lelkesedéssel a bejelentést, ami érthető, hiszen az Amazon leányvállalatának eddig is voltak problémái a magánszféra védelmével – írták a The New York Times oldalán.

A Ringről tavaly derült ki, hogy több mint négyszáz rendőri szervezettel működik együtt az Egyesült Államokban, amelyeknek adott estben a kamerák által rögzített videókat is átadhatja.

Szakértők is az aggályukat fejezték ki a drónnal kapcsolatban. Véleményük szerint az eszközeik védelmi rendszere elég könnyen kijátszható, így a hackerek könnyen át tudják venni felettük az irányítást.

Forrás: hirado.hu; ring.com; CNET

Szólj hozzá