Hírek Drónsport

Történelmi drónfutamot rendeztek Amerikában

A Drone Racing League, vagyis a minihelikopterek Forma-1-es bajnoksága, nem a digitális világ szüleménye és nem is animáció, hanem egy valóságos sport, a jövő sportja. Olyan verseny, amely egy élő sportesemény, és amelyet televízión keresztül közvetítenek.

Az arizonai Phoenix baseball stadionjában rendezték meg a bajnokság 4. fordulóját, melyet az NBC nem csak hagyományosan, de a Twitteren is közvetített, derült ki az M2 Petőfi TV KiberMa című műsorából.

Több ezer néző jelent meg a Chase Field arénában és nézte a futamokat egy kifeszített háló mögül. A hálóra azért volt szükség, hogy az emberek testi épségének védelmét biztosítsák, ugyanis a drónok 1 másodperc alatt gyorsulnak 140 km/h-ra. Az egyelőre verhetetlen tavalyi világbajnok, Paul Nurkkala volt a Drone Rave Leauge egyik megálmodója, amely kisebb részben szól a versenyzésről, sokkal fontosabb a felkészülés.

A felkészülés alatt a gyakorlást, a szervezést és a szerelést kell érteni, ami több ezer órát ölel fel egy-egy sikeres versenyző esetében.

A mostani verseny egy történelmi pillanat a drónversenyek eddigi rövid történelmében: először sikerült úgy megtölteni egy arénát rajongókkal, akik fizettek azért, hogy láthassák a futamot, és először közvetítette országos televízió a versenyt, ezzel e sportot űző versenyzők elhagyták a videójátékok világát és bevonultak a sporttörténelembe.

Forrás: hirado.hu

Szólj hozzá