Hírek Ipari drónok

Törökország felkészül a drónos áruszállításra

A közelmúltban számoltunk be arról a kutatásról, mely szerint a magyarok szívesen kipróbálnák a drónos házhozszállítást, a törökök viszont már bele is vágtak.

Törökország infrastruktúrát hoz létre a drónokkal történő polgári áruszállításhoz – írta meg a TRT, a Török Rádió és Televízió hivatalos honlapja.

A török Polgári Repülési Főigazgatóság (SHGM) irányítási modellt fejleszt ki a drónok polgári célú felhasználásának szabályozása, engedélyezése és működtetése érdekében. A modell célja a török polgári légtér biztonságos és hatékony használata.

A hatóság célkitűzése, hogy a jelenleg a rendszerben regisztrált 50 170 drón összes mozgását központilag nyomon tudják követni az engedélyezett légi folyosókban a SHGM által tervezett és légi járművekre telepíthető modulon keresztül.

A modellben meghatározzák a drónok fő városközi repülési folyosóit, a városon belüli megfelelő repülési csatornákat, és a vonalak mobilitásának biztosítása érdekében irányítási struktúrát és szabályokat fognak alkalmazni.

A drónok első körben az egészségügy területén látnak el feladatokat, különösen a nehezen megközelíthető területekre való vér- és gyógyszerszállításra használják őket.

Bár a drónokról gyakrabban lehet hallani a hadiipari felhasználással összefüggésben, de a mezőgazdaságtól a keresésig és mentésig, az erdőtüzek elleni küzdelemtől a forgalomirányításig, az időjárás-előrejelzéstől a műsorszórásig számos különböző területen használják őket.

Forrás: TRT, a Török Rádió és Televízió hivatalos honlapjaAz IPARI DRÓNOK rovat támogatója:   Duplitec Kft.

Szólj hozzá