Hírek

Tisztázta a DJI drónokat az amerikai Védelmi Minisztérium

Az USA Védelmi Minisztériuma alapos vizsgálat alá vetette a DJI kormányzati célra szánt drónjait, konkrétan a DJI Government Edition Mavic Pro és a DJI Government Edition Matrice 600 Pro UAV-okat, és azt állapították meg, hogy „a tesztelt verziók nem tartalmaznak rosszindulatú kódot vagy szándékot, és az amerikai szolgálatokkal együttműködő kormányzati szervek és erők számára ajánlott a használatuk”.

A közlemény jelentős lépés az amerikai kormányzati szféra és a világ legnagyobb dróngyártója közötti „bonyolult”, korábban akár ellenségesnek is mondható kapcsolatban, ugyanis néhány évvel ezelőtt az amerikai fél biztonsági aggályokra hivatkozva odáig ment, hogy a DJI-termékek használatának betiltására szólított fel. A kormányzati szektor használatára szánt drónok tekintetében mégis elindult egyfajta kooperáció, a DJI pedig a kormányzati platformját az Egyesült Államok Belügyminisztériumával együttműködve fejlesztette ki.

A DJI mindvégig azt állította, hogy kormányzati és kereskedelmi platformjaik biztonságosak, termékeikről nem kerülnek át adatok sem magához a DJI-hoz, sem pedig a kínai kormányhoz, ahogyan a Booz Allen Hamilton tanácsadó cég ellenőrzése sem talált bizonyítékot a biztonsági szivárgásokra. Erre alapozva a DJI következetesen kérte az amerikai kormánytól, hogy határozzon meg konkrét biztonsági előírásokat, ahelyett, hogy a származási ország alapján tiltaná meg a technológia használatát, ami szerintük megemeli a fogyasztói árakat és korlátozza az innovációt.

“Ez az amerikai kormányzati bejelentés az eddigi legerősebb megerősítése annak, amit mi és a független biztonsági hitelesítések már évek óta állítunk: a DJI drónjai biztonságosak a kormányzati és vállalati műveletek számára” – mondta Adam Lisberg, a DJI szóvivője.

Mivel az Egyesült Államokban újabb veszélyes erdőtűz szezon kezdődik, a Pentagon jelentése, amely engedélyezi a DJI drónok kormányzati felhasználását, segíthet a Belügyminisztériumnak feltölteni drónprogramját, felhasználva meglévő flottáját a közterületek feltérképezésére, megfigyelésére és védelmére.

Szólj hozzá