Hírek

Szövetségre lépett a H1 SYSTEMS és a MYACTIONCAM

A Best Managed Companies díjjal is elismert H1 Systems Mérnöki Szolgáltatások Kft. jelentős tulajdonrészt szerzett a MyActionCam Magyarország Kft-ben, amelynek köszönhetően a két cég 2023-tól közösen építi jövőjét több dinamikusan fejlődő technológiai területen is – jelentette be a két vállalkozás.

Szövetségre lépett a H1 SYSTEMS és a MYACTIONCAM

A hasonló alapértékeket valló és a piacon kiemelkedő szakmaiságot képviselő 100% -ban magyar tulajdonú vállalatok elkötelezettek a folyamatos fejlődés és megújulás mellet, így a 2022. december 16-án létrejött megállapodás új szintre emeli a precíziós drón szolgáltatások lehetőségeit a mezőgazdaság, az ipar és a biztonsági piac területein egyaránt.

“Az elmúlt évtizedben a drónpiac példanélküli fejlődésen ment keresztül, ez számunkra egyszerre jelentett kihívást és remek lehetőséget. A szakmai és gazdasági sikerek mellett számos új, eddig nem várt kihívást is le kellett küzdenünk. Tesszük ezt már a jövőben közösen, egy remek partnerrel – a H1 Systems Kft.-vel. A két cég értékrendje és rugalmas hozzáállása már az akvizíció teljes folyamatát meghatározta.” – mondta el portálunknak az akvizíció kapcsán Damak Ferenc, a MyActionCam Kft. ügyvezető-tulajdonosa.

A mintegy 30 éve alapított H1 Systems piacvezető a hazai adatközponti, a különböző energetikai és biztonságtechnikai megoldásokban, a világ egyik legenergia- és költséghatékonyabb szervertermének megalkotója a svédországi Bodenben, valamint az ázsiai régió legfejlettebb TIER3 minősített szerverközpontjának tervezője a vietnámi Ho Chi Min City-ben. A műszaki tervezéssel, kivitelezéssel és üzemeltetéssel kapcsolatban is belső kompetenciákra építő középvállalat nagy hangsúlyt fektet az új és innovatív műszaki területek integrációjára, amely stratégia sikerességét az ügyfél elégedettség magas szintje is igazolja a stabil piaci jelenlét mellett.

A MyActionCam 2008-as indulása óta kulcsszerepet tölt be a drónok és a viselhető videó eszközök magyarországi bevezetésében és piacvezető a vállalati drón szolgáltatások területén. A magas szakmai kompetenciákkal bíró cég a minősített pilótaképzés, az egyetemi kurzusok és a szaktanácsadás mellett a Magyar Drón Koalíció alapító tagjaként a szabályozási környezet piaci igényekhez való alakításának hatékony támogatásával is hozzájárul a terület fejlődéséhez, amely nemcsak ügyfeleik, hanem a teljes piac számára is markáns hozzáadott értékkel bír. A vállalati és állami szegmens mellett a fogyasztói területen is aktív MyActionCam egyfajta viszonyítási pont a technikai eszközök szervizelésében, üzemeltetésében és az ügyfelek számára nyújtott egyéb szolgáltatások terén is.

“Jelenleg Magyarországon egyedülálló, hogy a teljes DJI termékpaletta (hobbi, ipari, mezőgazdasági) elérhető és bármikor megtekinthető bemutatótermünkben, ezen a jövőben sem kívánunk változtatni. Valamint továbbra is elkötelezettek vagyunk a 2017-ben átadott disztribúció presales és aftersales, valamint az egyetlen DJI Agras European Warehouse szakmai támogatásában.” – ismertette Damak Ferenc.

A vállalatok hasonló értékrendjének, szakmai hozzáértésének és a különböző szegmensekben elért piacvezető pozícióinak köszönhetően az akvizíció valódi lépéselőnyt biztosít a jövő technológiáira nyitott ügyfelek számára. A precíziós drón és gépi látás megoldások a mesterséges intelligencia közreműködésével hatalmas fejlődési lépcsőt jelentenek a mezőgazdaság, az energiaipar vagy a védelmi ipar számára, amely területeken a két cég tovább kívánja erősíteni kompetenciáit és pozícióit. A már folyamatban lévő K+F tevékenységek és a vállalatok egyéb innovációs törekvései mellett új üzleti területekre is kiterjedő portfólió kidolgozása, valamint a régiós piacon való terjeszkedés is a közös stratégia fontos részét képezi.

“Az eddigi szolgáltatás és termékcsomagokon felül az üzleti és állami célú drónfelhasználók számára tervezünk egyénre szabott, költséghatékony drónalapú megoldásokat, amikről egyelőre még nem szeretnénk további részleteket megosztani.” – mondta portálunknak jövőbeni terveikről Damak Ferenc.

Szólj hozzá