Hírek

Szombaton vár “Az Aeropark éjszakája”

Szeptember 5. szombat egy újabb izgalmas nap, amikor életre kelnek a történelmi repülőgépek pilótafülkéi az Aeroparkban.

Szimulátor, tematikus séta, élményautózás, kivilágított pilótafülkék

A délelőtt Aerobörzével indul, délutántól pedig fényárban úszó pilótafülkék, éjszakai reptérlátogatások, interaktív tematikus séták várnak rád! Próbáld ki az Aeropark új A320Neo szimulátorát, találkozz és beszélgess pilótákkal, légiutas-kísérőkkel, hallgasd a rádióforgalmazást a fedélzeten, ülj be az oldtimer autók egyikébe, vagy próbáld ki a repülőmúzeum új attrakciójának számító legendás Simba tűzoltóautót!

17:00 órától AeroTalkshow

Pilótaélet – Szakács Gábor kapitánnyal és Hajdu Gergely elsőtiszttel – Milyen életformát követel meg napjainkban a közforgalmi repülés? Milyen út vezet a Boeing 737-es és a Boeing 787-es pilótafülkéjéig? Milyen rugalmasságot követel meg a pilótától, amikor több hónapig a világ másik részén kell dolgozni és járatokat teljesíteni? Történetek a fedélzetről. Műsorvezető: Kránitz Balázs

Nők a repülésben, hölgypilóták a fedélzeten – Hogyan fogadják az utasok, amikor olyan személyzettel találkoznak, amely kizárólag hölgyekből áll? Milyen utat járt be a 90-es években Czigány Ildikó, és milyen út vezetett a Boeing 737-es pilótafülkéjéig Gyöngyösi Diána kapitány és Sasvári Anita elsőtiszt számára? Velük, róluk lesz a beszélgetés az Aeropark nyárbúcsúztató estéjén! Műsorvezető: Kránitz Balázs

19:00 órától pedig jön az énekes utaskísérő Józsa Tamara, aki ezúttal repülős dalokat hoz magával.

Amikor leszáll az est, felszáll a Li-2-es

Ezen az estén nosztalgiarepülések indulnak a világ egyetlen repképes Li-2-es repülőgépével a történelmi 1-es Terminálról, ahol az időutazást a Malév Faros Ikarus 55-ös autóbusz teszi teljessé.

Barangolj a történelmi 1-es Terminálon

A szervezők megmutatják a 70 éves 1-es Terminál titkait is. Barangolj a repülőgépformájú épület csarnokaiban, kulisszái mögött, vess egy pillantást a kivilágított forgalmi előtérre a teraszról és az irányítótoronyból.

Délután a múzeumban sátort vernek a határőr hagyományőrzők. Látványos bemutatókkal, fegyversimogatóval, interaktív kiállítással várnak az itthonról és külföldről érkező csapatok.

Ne maradj le az élményről, irány az Aeropark!

Szólj hozzá