Hírek

Száz drón repked láthatatlanul az IKEA áruházaiban

Érdekes tényről rántotta le nemrég a leplet az IKEA-áruházak java részét üzemeltető Ingka Group: közleményük szerint már száz drón repked a svéd bútorüzletek falai között.

A drónozásba két éve vágott bele az Ingka Group, összefogva a Verity nevű, beltéri drónrendszerekre szakosodott céggel. Céljuk egy olyan, teljesen önműködő rendszer volt, ami segít a hús-vér dolgozóknak a készletek felmérésében, és annak ellenőrzésében, hogy egyes termékekből még mennyi áll rendelkezésre. Gondoljunk bele, milyen jól jön ez azokban a raktárakban, ahol több emelet magasan állnak a lapra szerelt bútorok: a drónok csak felszállnak, és megmutatják a kollégáknak, mennyi fogyott a készletből.

Mára már száz drón segíti a dolgozókat 16 különböző IKEA-áruházban. Magyarországon még nem vezették be a rendszert, de Belgium, Horvátország, Szlovénia, Németország, Olaszország, Hollandia és Svájc egyes üzleteiben már igen. Nem érdemes azonban autóba ülni és elindulni valamelyik külföldi IKEA felé, hogy megnézzük őket munka közben, ugyanis a drónok csak nyitvatartási időn kívül emelkednek a levegőbe – írta meg a firstclass.hu weboldal.

Szólj hozzá