Hírek

Számtalan drónos programmal vár a Kutatók éjszakája

Idén minden eddiginél szélesebb kínálatból válogathat a közönség és újra személyesen vehet részt a Kutatók éjszakáján, amit országszerte több mint félszáz településen rendeznek meg 2500-nál is több programot kínálva szeptember utolsó hétvégéjén.

Az Európai Unió által kezdeményezett rendezvénysorozat célja, hogy szórakoztatóan mutassa be a kutatók munkáját, a tudományos kutatás fontosságát, és kedvet csináljon a fiataloknak a tudományos pályához.

Kutatók éjszakája

Magyarország legjelentősebb tudományos fesztiválján, szeptember 30-án és október 1-jén több mint 170 intézményben csaknem 260 helyszínen lesznek programok és a korábbi évek tapasztalata alapján mintegy 100 ezer résztvevőt várnak a szervezők.

A Kutatók éjszakája eseményei között számtalan drónos programmal is találkozhatnak az érdeklődők. Többek között szó lesz saját építésű drónokról, tájmonitoringról, permetező drónokról, megtekinthető lesz drónfotó kiállítás, de az egyik helyszínen egy drónszimulátort is kipróbálhatnak a rendezvényre kilátogatók. A drónos programok időpontja, helyszíne és részletes leírása elérhető a rendezvény programkeresőjében.

A Kutatók éjszakája eseményei idén is ingyenesen látogathatóak, azonban vannak olyan programok, amelyekre előzetes regisztráció szükséges. Ezt a rendezvény központi honlapján, a kutatokejszakaja.hu-n tehetik meg az érdeklődők.

Szólj hozzá