Hírek

Szakmaismereti vetélkedőn nyerhetnek drónt a diákok

A közelmúltban adtunk hírt a Szentkirályi-Kékkúti Kft. által „Meríts ihletet a Balatonból!” címmel meghirdetett fotópályázatról, melynek főnyereménye egy DJI Phantom drón. Most egy újabb versenyről kaptunk információt, ahonnan a legjobbak szintén drónt vihetnek haza.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Békés megyei általános iskolák 5-6. osztályos tanulói részére “JóPálya” címmel szervez szakmaismereti vetélkedőt, melyen az első helyezett csapat minden tagja egy-egy drónt kap ajándékba.

A vetélkedő célja, hogy a diákok önállóan is ismerkedjenek a szakmák világával, szélesítsék látókörüket és minél tájékozottabbak legyenek a szakmatanulási lehetőségek terén. A verseny részletes leírása a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara weboldalán érhető el.

Szerencsésnek gondoljuk, hogy a drónok terjedése – a szabályozási problémák ellenére is – megállíthatatlan és lassan a drónozásra is jellemző lesz a játékgyártók által feltüntetett 3-99 éves felhasználói korhatár. És talán a nem túl távoli jövőben a “drónpilóta szakma” is témája lesz egy szakmaismereti vetélkedőnek.

Szólj hozzá