Hírek

Somogyban is bevetésen a rendőrségi drón

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2023. február 10-én Siófok és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nem csak civil autókkal, hanem drónnal is figyelték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak.

Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul. Az akció ideje alatt a járőrök 507 gépjárművezetőt ellenőriztek, amelynek során egyetlenegy sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja.

A rendőröknek összesen 75 eseteben kellett intézkedniük, legtöbbször biztonsági öv használatának elmulasztása, a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, a sebességtúllépés, és a kanyarodási szabályok megsértése miatt. Az ellenőrzést hét civil gépkocsi, öt járőrautó és egy drón segítette.

Szólj hozzá