Hírek

Pécs és Szigetvár közötti útszakaszon repült a rendőrségi drón

A Pécs és Szigetvár közötti útszakaszon ellenőrizték a gyorshajtást a rendőrök, emellett több más jellegű szabályszegés is felmerült. A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság összehangolt sebességmérést tartott 2023. február 7-én a Pécs és Szigetvár közötti útszakaszon. Összesen 4.399 járművet ellenőriztek, amelynek során nem csak sebességtúllépéssel találkoztak, más közlekedési jogsértések is nagy számban fordultak elő.

Sebességtúllépés miatt 31 esetben, összesen 840 ezer forint értékben szabtak ki bírságot, egy esetben szabálysértési feljelentést tettek, hét esetben pedig az objektív felelősség elve alapján került sor a bírság kiszabására.

A rendőrök drónt is bevetettek, amely segítségével más közlekedési jogsértéseket is kiszűrtek. Több esetben intézkedniük kellett a jármű nem megfelelő műszaki állapota, biztonsági öv használatának elmulasztása, záróvonal figyelmen kívül hagyása, illetve a kötelező haladási irányra vonatkozó utasítás megszegése miatt is.

Volt olyan járművezető is, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget a gyalogos részére, de szóródó rakomány és világítás hiánya miatt is intézkedtek a rendőrök.

A jövőben több alkalommal is számíthatnak a közlekedők a rendőrség részéről a balesetveszélyes útszakaszokon hasonló ellenőrzésekre.

Szólj hozzá