Hírek

Nem csak az üres utcákat fotózzák a drónok

Újabb drónfelvétel mutatja be, milyen, ha egy világváros kiürül… Az ABC News által megosztott drónvideó a jelenlegi párizsi állapotokról szól, ahogy a kimagasló számú fertőzött miatt lezárt francia főváros a megszokott pezsgés helyett leginkább egy szellemvárosra hajaz.

A szinte teljesen üres utcák jól látszanak a Párizsban készült felvételeken, ahol a híres látványosságok panganak az ürességtől. Mostanában gyakran láthattunk a koronavírus hatásait bemutató, nagyvárosokról készült felvételeket, ilyenek a reggeli Los Angeles-i dugót, vagy a milanói lezárást bemutató videók is.

A COVID-19 kitörése miatt vélhetően egyre gyakrabban fognak találkozni drónokkal a városlakók, hiszen számos kormányzati szerv felismerte, hogy ez kiváló módja a lakosság tájékoztatásának és megfigyelésének, amivel csökkenthető a vírus terjedésének sebessége. Korábbi írásainkban beszámoltunk róla, hogy Kínában és Spanyolországban is bevetettek már drónokat a fertőzés visszaszorítása érdekében.

A napokban az olasz polgári légiforgalmi hatóság (Enac) engedélyezte a személyek mozgását ellenőrző drónok használatát a városok területén. A kaliforniai rendőrség pedig több helyütt drónokkal járőrözik, így ellenőrizve, hogy a lakosság betartja-e a lakhelyelhagyási tilalmat.

Címlapkép: ABC News

Szólj hozzá