Hírek

Megtorpant az Amazon drónos szállítási szolgáltatása

Prime Air, az Amazon drónszállítási szolgáltatása közel sem a tervezett ütemben halad. Nem a technológia, hanem a szabályozási kérdések tisztázása jelenti a legnagyobb akadályt, ami miatt a szakértők megkérdőjelezik a drónszállítás jövőjét. 

amazon drone

A CNBC tévécsatornának az Amazon drónszállító vezetője, David Carbon megerősítette, hogy a Prime Air megkezdte a tartóssági és megbízhatósági tesztelést, amely a városi területeken való biztonságos repüléshez szükséges.

Ez a teszt egy kulcsfontosságú szövetségi szabályozási lépés, amelyet a vállalatnak meg kell tennie, ha drón szállító flottáját működtetni akarja. Ez csak egy a számos szabályozási akadály közül, amelyek hátráltatták a szállító drónokat üzembe állítását.

A szabályozási akadályok mellett és miatt a Prime Air a drónjai iránti kereslet csökkenésével néz szembe. Mindkét kihívás miatt a szakértők kétségbe vonták az Amazon drónszállító szolgáltatásának jövőjét.

„Sok kérdést kell megválaszolni, mielőtt a drónok szállítása széles körben elterjedtté válna” – mondta Nick Shay, a Publicis Sapient szakértője. „Ebbe beletartoznak az akkumulátor élettartamával, a hatótávolsággal, az adott területen működő drónok számával, az ütközések elkerülésével, a vadon élő állatok megzavarásának lehetőségével és a nagyobb súlyú megrendelések reptetésének lehetőségével kapcsolatos problémák is.”

A Szövetségi Légiközlekedési Hivatal (FFA) , a drónrepülés engedélyezésének fő szabályozója az Egyesült Államokban kijelentette: „Legyen szó pilóta vagy pilóta nélküli repülőgépről, az FAA megköveteli, hogy minden üzemeltető kövesse az általa kért műveletekre vonatkozó speciális irányelveket. Az FAA első számú prioritása továbbra is a biztonság.”

Az FFA megköveteli, hogy a Prime Air több száz órányi repülést tegyen meg minden incidens nélkül, mielőtt engedélyezné a szélés körű kereskedelmi forgalomba hozatalt.

Szólj hozzá