Hírek

Madridban mutatta be új fejlesztéseit a HungaroControl

Mesterséges intelligencia, gesztusvezérlés, távoli toronyirányítás – egyebek mellett ezeket a fejlesztéseit mutatta be a magyar légiforgalmi szolgálat Madridban.

A keddtől csütörtökig tartó World ATM Congress rendezvényen a világ 80 légiforgalmi szolgáltató vállalata, összesen 136 ország több mint nyolcezer szakembere vett részt. A szervezők idén olyan, az ágazat számára kihívást jelentő témák megvitatását állították a középpontba, mint például a repülőterek kapacitásnövelése vagy a drónforgalom kezelését szolgáló speciális vezérlőrendszerek kérdése.

„A légtér forgalmának gyors és előre pontosan nem látható növekedése folyamatos innovációt igényel a légiforgalmi szolgáltatóktól. A HungaroControl fejlesztései alapvetően a megnövekedett forgalom könnyebb kezelését, a repülésbiztonság javítását szolgálják. De számos megoldás támogatja az irányítóképzést és a szimulációkat is” – hangsúlyozta Szepessy Kornél, a HungaroControl vezérigazgatója a World ATM Congress világkiállításon.

Az iparág legjelentősebb nemzetközi rendezvényén a HungaroControl innovatív tevékenységének szinte teljes palettáját megismerhették a légiközlekedés legfontosabb szereplői.

Forrás: HungaroControl Zrt.

Szólj hozzá