Hírek

Kutyamentés infravörös érzékelőkkel ellátott drónnal

Egy hónapot töltött a törmelék alá szorulva egy kutya a Dorian hurrikán után. Az egyéves ebet a Bahama-szigeteken találták meg a romok alatt.

A bajba jutott állatra a Big Dog Ranch Rescue kutyamentőcsapat akadt rá, miközben egy infravörös érzékelőkkel ellátott drónnal vizsgálták át a romokat – olvasható a CNN hírei közt.

A kutyát Miracle-nek (Csodának) nevezték el, mert szinte a csodával határos, hogy életben maradt – egy összedőlt épület alatt rekedt, üvegek és egy légkondicionáló berendezés fogságában.

Az egyéves keverék kutya mindössze esővizet tudott inni, és olyan csontsoványra fogyott, hogy már menni sem tudott. Állapota ellenére farkcsóválva üdvözölte megmentőit.

A kutyamentők szóvivője elmondta, hogy az ebet nemcsak egészségileg, hanem lelkileg is szeretnék minél hamarabb rendbe hozni, és reménykednek a teljes felépülésében. Ha gazdája nem jelentkezik érte, a felépülés után örökbe adják majd.

A hurrikán miatt az emberek tömegesen hagyták el otthonaikat, és rengeteg állatot hagytak hátra a pusztítás helyszínén. A szervezetnek eddig 139 kutyát sikerült megmentenie.

Forrás: hirado.hu

Szólj hozzá