Hírek

Katonai sebesültszállító helikopter Budapest felett

Ma este 18:00 és 24:00 között jelentős hanghatásokra lehet számítani Budapesten, sebesültszállító helikopter gyakorlatozása miatt. A Budakeszi irányából érkező – és ebbe az irányba távozó – helikopter a XIII. kerületben száll le, ezért a környéken fokozott katonai jelenlét is várható.

A helikopter kijelölt leszállási helyszíne a Duna Plaza mögött a folyóparton kijelölt betonos terület és az Angyalföldi Sportközpont focipálya.

Magyarország, mint befogadó nemzet – a vonatkozó hatályos nemzeti műveleti eljárási szabályok alapján – közreműködik az ide érkező, a nyári katonai gyakorlatok ideje alatt esetlegesen megsérült katonák egészségügyi ellátásában, amely többek között a légi úton történő szállítást is jelenti.

A leszállóhelyek környezetének forgalmát a Magyar Honvédség és a Rendőrség munkatársai közösen biztosítják. A sérültek szakintézetbe történő szállításában az Országos Mentőszolgálat is részt vesz.

A Magyar Honvédség és a gyakorlat résztvevői a jogszabályokat betartva arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését, együttműködését és türelmét előre is köszönik.

Forrás: Honvédelmi Minisztérium közleménye

Szólj hozzá