Hírek Ipari drónok

Jelentősen megnövekedett a drónos munkalehetőségek száma

Úgy fest, hogy mindössze négy év leforgása alatt megduplázódott a drónszolgáltatói tevékenységekhez köthető munkahelyek száma. Legalábbis erre utal a Drone Industry Insights (DroneII) nemrégiben publikált átfogó tanulmánya.

Cikkünkben az említett jelentés tanulságait igyekszünk összefoglalni. Megnézzük, minek köszönhető a munkaerő iránti élénkülő kereslet, és hogy melyek a legnépszerűbb drónos állások manapság.

építőipar

Mi minden derül ki a Drone Industry Insights (DroneII) friss jelentéséből?

Kiderül például, hogy az elmúlt időszakban átlagosan 15%-os növekedést voltak képesek produkálni a drónos szolgáltatások iparágában tevékenykedő cégek. Annak ellenére (vagy annak is köszönhetően), hogy egy globális világjárvány következményeivel is szembe kellett nézni.

Jól megfigyelhető az is, hogy egyetemi szinten látványosan növekedett a drónokra összpontosító programok és szakok aránya világszerte. Ennek tudatában a DroneII több ezer álláshirdetést vizsgált meg a LinkedIn, az Indeed és a StepStone portáljain, a cégek weboldalain, illetve más forrásokból.

 
Egyre inkább kimutatható, hogy a drónok és drónos szolgáltatások iparágában szinte bármilyen típusú munkakörben ki lehet teljesedni. A szoftvermérnöki állásoktól kezdve a marketing és értékesítési pozíciókig és a drónszolgáltatást nyújtó munkákig egyre több a munkalehetőség.

Beszédes adat, hogy 2018 óta duplázódott a drónszolgáltatói állások száma

A DroneII kutatásának egyik legnagyobb felismerése, hogy a drónszolgáltatók által kínált munkahelyek száma a 2018-as év óta a duplájára nőtt. Vagyis jól látható, hogy globális szinten egyre több lehetőség várja azokat, akik az ágazaton belül szeretnének karriert építeni.

Drónfejlesztés az Amazonnál

Drónfejlesztés az Amazonnál (Forrás: Amazon News)

 
Hogy mi lehet a látványos bővülés fő indikátora? A DroneII által publikált tanulmány szerint a növekedés egyik fő oka, hogy a drónipar úgymond kilépett a gyerekkorából. Olyan szakaszba lépett, ahol a drónok már általánosan használt és elismert kereskedelmi eszközzé váltak.

Szinkronban van mindezzel, hogy a szoftverekhez köthető drónos állások száma is jelentősen nőtt 2018 óta. Szemléletesen világítva rá arra, hogy a dróntechnológia fejlesztései, innovációi és megvalósításra váró projektjei valósággal felszippantják a téma iránt nyitott munkaerőt.

Melyek a legnépszerűbb drónos állások és pozíciók?

Ahogyan azt fentebb is kifejtettük, a drónok iparágának nyílegyenes felemelkedése folyamatosan nyitja meg a kapukat az ágazatban dolgozni kívánók előtt. Viszont két munkakörnél még inkább felfedezhető az élénk kereslet. Egyik a szoftverfejlesztés, a másik pedig a marketing, illetve értékesítés.

 
A szoftverfejlesztők iránt mutatkozó kereslet a dróngyártó cégek előre mutató munkásságával köthető össze. A technológia fejlesztések, a különféle tesztelések és technológiai finomítások egyértelműen igénylik a fejlődésre képes, illetve szakmailag kompetens munkaerőt.

Másrészt továbbra is megoldásra váró feladat, hogy a drónokhoz köthető megoldások szélesebb felvevőpiacokra is eljussanak. Ennélfogva a sales vénával ellátott értékesítők, illetve marketing szakemberek közreműködése hozzáadott értékkel bírhat.

Szólj hozzá