Hírek Ipari drónok

II. Drón Konferencia és Expo

A pilóta nélküli légi járművek, a drónok felhasználása forradalmasítani fog számos Magyarország számára nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű iparágat. Az önvezető autók fejlesztése, az energiaszektor, a távközlés, a logisztika és a gyártás mind-mind olyan ágazatok, amelyekben a drónokon alapuló technológiák, alkalmazások és megoldások forradalmi változást hoznak, hozhatnak.

Felismerve az iparág gyors változásait, a HungaroControl Zrt. 2018-ban megszervezte az első hazai drón szakmai konferenciát, amelyen bejelentésre került az UTM Innovation HUB megalapítása, valamint sor került a legfontosabb szakmai problémák megvitatására és a legégetőbb szabályozási kérdések azonosítására. A sikeres rendezvény hagyományteremtővé vált, ugyanis 2019-ben is megrendezésre kerül az immáron II. Drón Konferencia és Expo az Informatika a Társadalomért Egyesület közreműködésével.

dkeII

A konferencia részletes programjáért kattints a képre.

 
Tekintettel az iparág és a felhasználói igények exponenciális növekedésére – ebben az évben a rendezvény kiemelt témája a drónok kereskedelmi célú felhasználása, illetve a drón felderítése. Így például reflektorfénybe kerülnek a drón taxik, de azok a startupok is, amelyek a drónok, vagy önvezető légi járművek piacán kívánnak tevékenykedni.

A konferencia időpontja: 2019. November 8., péntek, 09.00 – 17.00
A konferencia helyszíne: Várkert Bazár, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

A konferenciával kapcsolatos kérdéseket az alábbi e-mail címre várják a szervezők: dronkonferencia@hungarocontrol.hu

Forrás: HungaroControl Zrt.

Szólj hozzá