Hírek Dróntechnológia

Hibrid multirotoros drón állított be új világrekordot

A HYBRiX Quaternium drón üzemképességi világrekordot döntött azzal, hogy összesen 8 óra 10 percen keresztül repült. Az UAV a spanyolországi Valenciában szállt fel reggel 8 óra 52 perckor, és délután 17 óra 02 perckor landolt.
Úgynevezett állórepülést végzett 490 percen keresztül, ezzel az áttöréssel pedig a Quaternium a Föld leghosszabb időn át tartó hibrid-drón repülését hajtotta végre, ugyanis csaknem egy órával tovább volt a légtérben, mint a Richen Power előző repülési rekordja.

A csapatnak nem ez volt az első próbálkozása; 2017-ben is rekordot döntöttek, akkor 4 óra 40 perces folyamatos repüléssel.

A HYBRiX projektet az Európai Unió támogatta a Horizon 2020 innovációs program keretén belül, ami az innováció, a tudományos eredményesség és az iparban betöltött vezető szerep fejlesztését célozza meg. A tárgybeli projekt számos elismerésben részesült olyan szervezetektől is, mint a Nemzetközi UAV Szövetség (Association for Unmanned Vehicle Systems International – AUVSI), a spanyol Ipari Technológiai Fejlesztési Központ (Centre for the Development of Industrial Technology – CDTI), valamint a spanyol kormányzat.

Forrás: Quaternium Technologies

Szólj hozzá