Hírek

Helikopterek gyakorlatoznak a Dunántúlon

Helikopterek és harcászati repülők gyakorlatoznak három héten át a Dunántúlon, emiatt több település térségében is jelentős hanghatásra lehet számítani.

A Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: október 4. és 22. között a Magyar Honvédség (MH) Pápa Bázisrepülőtér nemzetközi kiképzésnek ad otthont.

A harcászati oktató kiképzés során helikopterek és harcászati repülőgépek Pápa, Kenyeri repülőtér és Siófok-Kiliti repülőtér térsége felett, továbbá az MH Bakony Harckiképző Központ gyakorló- és lőtereinek területein alacsony magasságban, hajtanak végre feladatokat. Az érintett településeken hétköznapokon a nappali órákban jelentős hanghatásra kell számítani – hívták fel a figyelmet.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – fogalmazott a HM.

Forrás: MTI
A nyitókép illusztráció (A Magyar Honvédség Breakthrough 2021 bemutatója Hajmáskéren, 2021. szeptember 29., MTI/Vasvári Tamás).

Szólj hozzá