Dróntechnológia Hírek

Hamarosan érkezik az új Parrot Anafi az USA piacára

Bejelentették a Parrot Anafi új változatának bemutatását, melynek várható időpontja 2020. június 30. A most ismert Anafit 2018 nyarán, New Yorkban vezették be a drónpiacra, eljött tehát az újítás ideje. A hírek szerint a legújabb francia fejlesztésű drón sok változást fog magával hozni.

Ezek közé tartozik a lenyűgöző 32-szeres optikai zoom hőkamerás képességekkel összekötve. Ez a technológia hasonló ahhoz, amit a legutóbbi iPhone-okban is használnak, ahol két lencsét szoftveresen egyesítenek, így biztosítva a kibővített optikai zoomot. Ha ezt a funkciót hőérzékeléssel párosítják, remek eredmények érhetők el például kutatási-mentési műveleteknél. Az új Anafi állítólag nappal 1000 méter, éjjel 200 méter távolságról képes beazonosítani az embert.

Újdonság az is, hogy az új parrot Anafi két verzióban kerül forgalomba. A Parrot Anafi SRR-t katonai, míg a Parrot Anafi UA-t professzionális civil használatra tervezték.

Habár egyik eszköz sem az amatőr drónozók piacát célozza meg, úgy tudni, hogy használatuk rendkívül egyszerű: a könnyű súlyú (kevesebb mint fél kg-os) UAV az intuitív repülésvezérlésnek köszönhetően fél napos gyakorlás után már kezelhető, kevesebb mint egy perc alatt indítható, és bármilyen USB-C kompatibilis tápegységgel igen gyorsan feltölthető.

Az eddig közzétett információk szerint a francia Parrot új drónjait az Egyesült Államokban fogják gyártani. A cég nem titkoltan igyekszik hasznára fordítani az USA és a nagy kínai cégek versengését, illetve egymás iránti bizalomvesztését, az új Anafi beharangozásában ugyanis a megbízhatóság hangsúlyozásán túl ez az egyértelmű üzenet is megjelent: „Ne bízz a kínai drónokban”.

parrot new

Szólj hozzá