Drónsport Hírek

Először rendeztek drónvilágkupa-futamot Magyarországon

Lezajlott az első Magyar Drón Világkupa Futam, a 2022 Drone Racing World Cup Hungary, amely a lausanne-i székhelyű Fédération Aéronautique Internationale (FAI) hivatalos nemzetközi versenynaptárában is szerepelt.

Először rendeztek drónvilágkupa-futamot Magyarországon

Először rendeztek drónvilágkupa-futamot Magyarországon (Forrás: Edutus Egyetem)

 
Idén 10 világkupafutamot rendeznek a világon a drónos szakágban és ebből 8-at tartanak Európában. A hazai versenyen bolgár, koreai, román, horvát, szerb, lengyel, cseh, francia, olasz, szlovák és magyar pilóták versenyeztek.

A zalaegerszegi ZalaZone Járműipari Tesztpályán rendezték meg 2022. szeptember 17. és 18. között az első Magyar Drón Világkupa Futamot. A versenyen kiemelkedően sokan, 57-en indultak, az érdeklődők száma pedig meghaladta a 200-at.

A világkupa futamon első helyen Kim MinJae, második helyen Hyeonjin Jang végzett Koreából, harmadik helyezett pedig Bulgáriából Antoni Georgiev lett.

Magyar Drón Világkupa Futam gyöztesek

Magyar Drón Világkupa Futam díjátadó (Forrás: Edutus Egyetem)

 
A magyar bajnokságot, a Drone Racing Hungaryt Blahunka Máté, „Blahesz” nyerte.

A Közlekedéstudományi Intézet által felajánlott legjobb magyar versenyző, valamint az Edutus Egyetem által felajánlott legjobb 18 év alatti versenyző különdíját Kőkuti Márton „Kutas” nyerte meg, aki a 11. helyen végzett a világkupa futamon.

A nemzetközi verseny az Edutus Egyetem, a Magyar Drón- és Multirotoros Egyesület, a Magyarországi Drón Koalíció, a ZalaZONE Járműipari Tesztpálya, a KIFÜ „Programozd a jövődet” programja, a Digitális Világ, a Neumann Technológiai Platform és további szponzorok támogatásával valósult meg.

Szólj hozzá