Drónsport Hírek

Elkezdődött az FPV drón versenyszezon

Ideje leporolni az FPV szemüvegeket, letesztelni az akkukat és feleleveníteni az acro repülés emlékeit, mert hivatalosan is kitört a tavasz és ezzel kezdetét vette egy újabb versenyszezon. Drónos rendezvényekben idén sem fogunk szűkölködni. Íme egy rövidke kedvcsináló – Barna Gergely ajánlásával – a magyar eseményekről.

Tiny Drones

Tiny Drone scaled

A Tiny drones rendezői nyitották az évet családias hangulatú beltéri Tiny Whoop versenyeikkel. Itt a tenyeredben elférő Brushless Whoop-okkal mérhettük össze tudásunkat. Nem olyan látványos ez mint a nagy gépek száguldozása, de kihívást jelenthetnek a pályák akár tapasztaltabb pilóták számára is és mivel teljesen veszélytelenek ezek a kis gépek, akár kezdők is bátran indulhatnak. A téli hidegben felüdülés volt ellátogatni ide, de azt hallottuk a rendezőktől, hamarosan lesz még ilyen verseny.

DRH I. Hungaroring kupa

Március 18-án és 19-án levegőbe emelkedtek a Hungaroringen az 5”-os verseny gépek, egy két napos versenysorozat keretein belül. Első nap a DRH I. SPEC RACE, egy rendhagyó drónverseny zajlott. Itt a szokásokkal ellentétben szigorúan meg lett szabva, hogy milyen erősek lehetnek a gépek, így sokkal inkább a pilóták képességei és nem a drón teljesítménye érvényesül. Második nap a DRH I. Hungaroring kupa zajlott, a “nagy” verseny ahol már teljes gázon hasítottak az ország legjobb pilótái.

drone racing

A versenyről készült képeket ide kattintva tekintheted meg.

III. RepTár Drone Day

A nyár végén Szolnokon van kilátásban egy nagyobb drónos találkozó a Drone Hungary rendezésében. Nem tudunk még sokat az eseményről, de ha csak fele olyan jól sikerül mint a tavalyi, akkor már megéri elmenni.

FAI Drone Racing World Cup Zalaegerszeg

Szeptemberben egy világkupa esedékes Zalaegerszegen. Erről még versenykiírást sem találtunk, de a WORLD AIR SPORTS FEDERATION verseny naptárában már benne van az esemény.

FAI Zalaegerszeg

Kutatók éjszakája

Kutatók éjszakája egy hosszúra nyúló délután, amikor rengeteg múzeum, egyetem és cég tart nyílt foglalkozásokat és előadásokat. Minden nagyobb városban szokott lenni drón tematikájú program is, érdemes lesz majd szeptember közepén körül nézni, hogy milyen lehetőségeid vannak.

Mi várható még?

Egyenlőre ennyi az amit biztosan tudunk, viszont tervben van sok más esemény is, amiknek az időpontja és helyszíne még képlékeny. Ha nem szeretnél lemaradni ipari, mezőgazdasági és hagyományos “filmes” drónokkal kapcsolatos eseményekről, kövesd a go2fly eseménynaptárát, ha pedig a FPV drónozás érdekel nézz rá Barna Gergely weboldalára is.

Szólj hozzá