Hírek

Együttműködési megállapodást kötött a DOE és a DRH

„Dróntörténelmi” jelentőségű megállapodás jött létre a Drónpilóták Országos Egyesülete (DOE) és a Magyar Drón- és Multirotoros Egyesület (DRH) között – tette közzé a két egyesület.

A szerződő felek több alkalommal folytattak közös ismeretterjesztést, technikai bemutatót a drónok felhasználása és lehetőségeinek bemutatása kapcsán és képviselték a „drónozást” egyeztetett módon a döntéshozók és a nagyközönség irányában. Ennek során felismerték, hogy közös együttműködésükkel mindkét fél számára előnyös, hasznos eredményeket érhetnek el és erre tekintettel elhatározták, hogy a jövőben együtt kívánnak működni több területen is.

Az elmúlt időszakban több olyan sikeres rendezvényre is sor került, ahol a két egyesület egymást segítve erősítette az események szakmai tartalmát, illetve lényeges szakmai kérdésekben egyeztetett egymással. Ezt a jó kapcsolatot és előremutató tervek lehetőségét rögzíti a kölcsönösen aláírt együttműködési megállapodás, melyet Bársony Péter a DRH elnöke és Pál Károly a DOE elnöke látott el kézjegyével, egyúttal a Magyar Drón- és Multirotoros Egyesület, egyesületként is csatlakozott a DOE tagságához.

DOE DRH

A DOE a 2018-as évhez hasonlóan, támogatta a Magyar Drón- és Multirotoros Egyesület szárnyai alatt induló magyar drónválogatottat a 2019 decemberében Ningboban megrendezett FAI World Drone Racing Championship elnevezésű, drone racing világbajnokságon való részvételének érdekében.

A FAI licencet, illetve a Magyar Modellező Szövetség tagságot igénylő versenysportokban részt vevő tagjainak támogatását célkitűzésként szem előtt tartva, a DOE transzparens adminisztratív lehetőséget biztosít FAI licenc igényléséhez, valamint a Magyar Modellező Szövetség tagságába való belépéshez a Magyar Drón- és Multirotoros Egyesület „versenyzőjeként” nyilvántartva. A DOE a tagdíjat megfizető magánszemély tagjai számára, meghatározott feltételek szerinti támogatást nyújt ezen igénylési folyamatok során. Ezzel a lépéssel az érintett DOE tag, a DOE felületein keresztül intézheti ez irányú igényeit.

Az együttműködés eredményeképp a jövőben több jelentős interakció megvalósulása várható. A DRH számít a DOE segítségére a versenysport társadalmi megismertetésében és elfogadásában, valamint az utánpótlás-nevelési feladatokban. Hosszútávú cél integrálódni a világversenyeket rendező országok sorába, valamint versenycsapatok indítása akár több nemzetközi szériában is.

Az együttműködési megállapodás alapján a két egyesület – szigorúan egyeztetett keretek mentén – egymás közös érdekeinek képviseletében segíti elő a közös jövő kialakulását és a várható új szabályozás integrálását, így közösen fellépve egységes arculatot tudnak képviselni, amely az érdekek hathatósabb érvényesítésének záloga.

Forrás: Drónpilóták Országos Egyesülete (DOE), Magyar Drón- és Multirotoros Egyesület (DRH)

Szólj hozzá