Hírek

Egyedülálló temetési megoldás – hamvak szórása drónnal

Ma már számtalan lehetőség közül választhatunk, hogyan szeretnénk elhunyt szeretteinket örök nyugalomra helyezni. A hamvak szórása egyre inkább elterjedt temetkezési forma és most már tényleg csak a csillagos ég szab határt e mód tekintetében.

Hamvak szórása drónnal

Az Egyesült Királyságban első alkalommal kerül bevezetésre a drónok használata az elhunyt személyek hamvainak szétszórására. A Co-op Funeralcare által kínált szolgáltatás – tudomásunk szerint – egyedülálló, és egyben egy új ágazat a sok más mellett, amelyben a drónok már működnek.

A cég nemrégiben végzett felmérése alapján a családok mintegy 80%-a a hamvasztást választja a temetés helyett. Emellett 35%-uk különleges és jelentőségteljes helyeken szeretné elszórni szerettei maradványait. Gyakran ezek a helyek nehezen megközelíthetőek, így a drónok használata valóban hasznos lehet.

A hamvak szétszórásával kapcsolatos szolgáltatást a Co-op Funeralcare az Aerial Ashes céggel együttműködve végzi, amelyet Chris Mace, a Királyi Légierő egykori pilótája alapított. Egyedi szolgáltatásukat – melynek ára körülbelül 700 dollár – mindazoknak kínálják, akik szeretteik földi maradványait különleges helyeken szeretnék elhelyezni.

Természetesen a drónok használata a szeretteink hamvainak szétszórására egy sor engedélyt igényel és az időjárási viszonyok is korlátozzák. Meglátjuk, hogy ez a fajta szolgáltatás az Egyesült Királyságon kívül más helyeken is elterjed-e.

Szólj hozzá