Hírek Ipari drónok

Drónszállítás forradalmasítja a logisztikát az autóiparban

Egy autógyártó a forgalom kikerülése és a széndioxid-kibocsátás csökkentése érdekében drónokat használ arra, hogy az alkatrészeket a gyártósorra szállítsa. Egészen pontosan a SEAT az a cég, amely – együttműködve a Grupo Sesé-vel – úgy döntött, felgyorsítja a logisztikai folyamatokat: alkatrészeket töltenek szénszálas kapszulába és elektromágnesesen csatlakoztatják őket egy drónhoz.

A spanyol cég felvételeket is megjelentetett az eljárásról, amely 80%-kal képes csökkenteni az alkatrészek szállítási idejét. A videójukon látható, ahogy egy alkatrészt rögzítenek a drónhoz a spanyolországi logisztikai központjukban, amely felszáll az indítópadról, és mintegy 2 km-es utat tesz meg a SEAT összeszerelő műhelyéig.
 

seat2

 
Az 1,7 m átmérőjű drón 95 m magasan repül, sebessége eléri a 25 mérföld/órát, négy perc múlva pedig ledobja a kapszulát a rendeltetési helyén. Így a rendeléstől számítva mindössze 15 perc alatt az alkatrészt be is szerelik az új autóba.

„A drónszállítás forradalmasítja a logisztikát” mondta dr. Christian Vollmer, a SEAT gyártási és logistikai elnök-helyettese. A rendszer környezetkímélő, hiszen a drónok elektromos akkumulátorokkal működnek, ezzel pedig számításaik szerint a cég akár évi 1 tonnával csökkentheti a szén-dioxid kibocsátását.

A spanyol repülésbiztonsági ügynökség természetesen felügyeli a projektet.

Forrás: SEAT Mediacenter

Szólj hozzá