Hírek

Drónos közúti ellenőrzések több megyében

Nem újdonság már, hogy a hazai rendőrség drónok segítségével vadászik a szabálytalan járművezetőkre. Néhány napja a Nógrád Megyei és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság is közzétett ilyen felvételeket.

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság drónos ellenőrzés 1

Drónos ellenőrzések Nógrádban

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2022. március 17-én a 2-es, a 21-es és a 22-es számú főutakon hajtott végre komplex közlekedésrendészeti ellenőrzést. A közlekedésbiztonság javítását célzó akció célja ezúttal is a közúti közlekedési balesetek megelőzése és a szabályszegő járművezetők forgalomból való kiszűrése volt.

Az összehangolt ellenőrzés során a rendőr-főkapitányság minden rendelkezésre álló sebességmérő eszköze működött. A megye rendőrei a 2-es, a 21-es és a 22-es számú főútvonalakon a Készenléti Rendőrség drónjának alkalmazása mellett, a változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pont (vhKKEP), valamint FámaLéser sebességmérő eszközökön túl a civil jellegű szolgálati gépjárművekben elhelyezett fedélzeti kamerákkal is ellenőrizték a közlekedőket.

Az érintett ellenőrzés kapcsán a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 24 helyszíni bírságot és 8 közigazgatási bírságot szabtak ki, valamint 21 esetben kezdeményeztek közigazgatási eljárást gyorshajtás miatt.

Légi megfigyelés az M5-ös autópályán

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző és Autópálya Alosztályának munkatársai – a Készenléti Rendőrség Kelet-Magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Főosztály egyenruhásaival együttműködve – fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést végeztek az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán. A rendőrök igénybe vették a Készenléti Rendőrség egyik drónját is, így a sztráda forgalmát a légtérből is megfigyelhették.

A közlekedésbiztonság javítását célzó akció rendőri fellépés elsősorban az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására, valamint a követési távolság be nem tartásával kapcsolatos szabályszegések ellenőrzésére, szankcionálására irányult.

Az ellenőrzés során kifejezetten a drón segítségével két külföldi sofőrrel szemben – nehéz tehergépjárművel történt szabálytalan előzés miatt – szabtak ki helyszíni bírságot.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság drónos ellenőrzés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az M5-ös autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán a jövőben is folytatódnak a hasonló, közlekedésbiztonsági helyzet javítását célzó akciók.

Forrás: Police.hu

Szólj hozzá