Hírek

Drónos csempészeket fogtak el Ukrajnában

Az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldala közölte, hogy a határőrség munkatársai március 26-án reggel Csapon fedeztek fel egy pilóta nélküli repülőgépet és négy csempészt.

ПОБЛИЗУ ЧОПА ПРИКОРДОННИКИ «НАКРИЛИ» 4 КОНТРАБАНДИСТІВ З БЕЗПІЛОТНИКОМ
Контрабандистів, які намагалися перемістити…

Közzétette: Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон – 2021. március 27., szombat

A Csapi Határőrség operatív munkatársai az ungvári járási Csarondahát (Червоне) területén azonosították a pilóta nélküli légijármű elindításának helyét.

A falu külterületén végzett keresési és operatív intézkedések során a katonák egy UAZ járművet vettek észre, amelyben négy ember tartózkodott. Az autó megtalálásának helyével szomszédos terület további ellenőrzése során a határőrök egy pilóta nélküli légijárművet találtak.

A Csapi Határőrség operatív egysége Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 204. cikkelye (jövedéki termékek illegális tárolása, értékesítése vagy eladása céljából történő szállítása) értelmében jelentést küldött a helyi rendőrségnek.


Sajnos az ilyen hírek hallatán gyakran a drónokat hibáztatják és sokakban felmerül a tiltás szükségessége is. A drónok jó dolgokra (szerencsére már sok történetet bemutathattunk erről) és rossz, törvénytelen cselekedetekre is használhatók. De a drón mindig csak eszköz. Valljuk, semmi esetre sem lehet az eszközt hibáztatni a kezelője által elkövetett tettért!

Szólj hozzá